Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για «στημένες», όπως τις χαρακτηρίζει, αντιδράσεις πολιτών κατά της κυβέρνησης στην περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στα Χανιά εξαπολύει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

H ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος αναφέρει, συγκεκριμένα τα εξής:

«Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο αγανακτισμένος πολίτης που εμφανίζεται στις κάμερες στα Χανιά να εκφράζει, δήθεν αυθόρμητα, την οργή του για την κυβέρνηση, στον κ. Τσίπρα, είναι γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο πρωτοστατεί μάλιστα στην οργάνωση της περιοδείας. Τόσο στήσιμο!

Σκηνοθεσία ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστή τον κ. Τσίπρα και κομπάρσους τα στελέχη του! Πώς το έλεγε ο μεγάλος Δ. Παπαγιαννόπουλος, όταν ως Γκρουέζας ετοίμαζε την περιοδεία του Μαυρογιαλούρου; “Το έχουμε οργανώσει και το αυθόρμητο“!».

Η τοπική ιστοσελίδα kosmoschania.gr, η οποία δημοσίευσε φωτογραφίες που φέρονται να εικονίζουν το στέλεχος αυτό, μιλά, πράγματι, για «μεγάλη προσπάθεια» ανθρώπων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα Χανιά για «να παρουσιάσουν κόσμο κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη πόλη».

Ειδικότερα, «μάζεψαν υποψήφιους βουλευτές, πολιτικά γραφεία και όσους μπορούσαν», ενώ για να «προσπαθούσαν με αγωνία να παρακαλέσουν τον κόσμο από τα μαγαζιά να χαιρετήσουν τον Αλέξη Τσίπρα».

«Μάλιστα», συνεχίζει το ρεπορτάζ του ίδιου Μέσου, «ένας εκ των ιδιοκτητών εμπορικού μαγαζιού που εξαπέλυσε επίθεση εναντίων της κυβέρνησης μπροστά στις κάμερες στη συνομιλία του με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν και ο ίδιος που οργάνωνε με ποιους θα συνομιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με την πρώην Υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου».

Μόλις τελείωσε η συνομιλίας τους, προστίθεται, ο ίδιος πολίτης «”μεταμορφώνεται” σε τελάλης και οργανωτής του κόμματος και της πορείας του Τσίπρα στη πόλη των Χανίων».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Η απάντηση της Κουμουνδούρου μιλά για «χιλιάδες πολίτες» που συζητούν με τον πρόεδρο του κόμματος σε όλη την Ελλάδα και κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «δεν έχει πάρει χαμπάρι τι περνάει ο κόσμος».

Ειδικότερα, η ανακοίνωση – απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ έχει ως εξής:

«Αν η ΝΔ βλέπει μόνο μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στους χιλιάδες πολίτες που στις συζητήσεις τους με τον κ. Τσίπρα σε όλη την Ελλάδα εκφράζουν την απελπισία και την οργή τους για τους λογαριασμούς ρεύματος και τη μείωση εισοδημάτων, τα πράγματα μάλλον είναι ακόμα πιο άσχημα για τον κ. Μητσοτάκη. Δεν έχει πάρει χαμπάρι τι περνάει ο κόσμος.

Πάντως, αν θέλει, μπορεί στην επόμενη περιοδεία να έρθει μαζί για να διαπιστώσει την οργή των πολιτών από κοντά και όχι από δημοσιεύματα».​