Ο υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ σε συνέντευξή του στον Σκάι FM εξέφρασε την πεποίθηση ότι κατόπιν της πολιτικής συνομιλίας του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άγγελας Μέρκελ «θα βρεθούν οι λύσεις εκείνες, που πάνω από όλα θα διασφαλίζουν και τα όσα υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό» ενώ εκτίμησε ως πολύ σημαντική την παρέμβαση της κας Μέρκελ εν μέσω υφιστάμενου «πολέμου νεύρων ή εκβιασμών».

Εκτίμησε επίσης ότι «αρχίζει να επικρατεί η λογική μέσα στον ευρωπαϊκό χώρο» και πρόσθεσε ότι «είναι αρκετές μέρες τώρα, που υποστηριζόταν στην αγορά (είχα τοποθετηθεί και εγώ με μία σχετική δήλωσή μου), ότι έχουμε άλλη «γλώσσα» σε επίπεδο των ηγετών των χωρών.»

Ο κ. Κουίκ είπε ότι οι υποσχέσεις προς τον ελληνικό λαό θα χτιστούν σε βάθος τετραετίας, με συνυπολογισμό της κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα με κορυφαίες την φοροδιαφυγή, τα λαθραία καύσιμα και το παραεμπόριο.

Υπογράμμισε ότι τόσο ο υπουργός Επικρατείας για την πάταξη της Διαφθοράς, κ. Νικολούδης, όσο και οι υπουργοί Δικαιοσύνης, κ. Παρασκευόπουλος και Εθνικής ‘Αμυνας, κ. Καμμένος «θα βγάλουν στην επιφάνεια πράγματα που «θα τρίβουν τα μάτια τους» οι Έλληνες».

Πρόσθεσε ότι μετά έναν πρώτο υπολογισμό «μόνο από την πάταξη του παραεμπορίου μπορεί η Ελλάδα να κερδίζει έως 2,5 δις τον χρόνο. Πέρα από τα δις που αφορά το λαθραίο καύσιμο, το οποίο από φέτος θα αρχίσει να συλλαμβάνεται και θα αποδοθεί ως εγγραφή στον επόμενο Προϋπολογισμό.»

Σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τις 100 δόσεις που θα φέρουν έσοδα και τις ενστάσεις που έχουν εγερθεί «από τον εκπρόσωπο της Κομισιόν στην ομάδα των Βρυξελλών», υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση ούτε ένα στο εκατομμύριο δεν κάνει πίσω».

Ειδικά για το ζήτημα των 100 δόσεων είπε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση το είχε «πάρει πίσω με τρόπο εθνικά απαράδεκτο, καθώς το ψηφίζει η Βουλή των Ελλήνων και μετά με e-mail της Τρόικας η Βουλή των Ελλήνων – δηλαδή η κυβερνητική πτέρυγα – το πήρε πίσω.»
Αποκάλυψε επίσης ότι σε συνομιλία του με υπουργικό στέλεχος της προηγούμενης κυβέρνησης, το στέλεχος αυτό του είπε πως οι Τροικανοί έλεγαν ότι με τις 100 δόσεις, επιβραβεύεται η φοροδιαφυγή, ενώ τους εξηγούσαμε ότι δεν πρόκειται περί φοροδιαφυγής, αλλά περί αδυναμίας των πολιτών να ανταπεξέλθουν στην φορολόγηση και ότι χρειαζόταν μια γενναία ρύθμιση φόρων ώστε να καταστεί δυνατή η επανεκκίνηση της «ραχοκοκαλιάς της οικονομίας που είναι η μεσαία επιχειρηματικότητα».
Στην παρατήρηση ότι «τελικά (οι Τροικανοί) δεν θέτουν οικονομικό αλλά ηθικό θέμα», ο κ. Κουίκ είπε ότι «δεν θέλουν να σηκώσουμε κεφάλι! Θέλουν να μας έχουν με το κεφάλι κάτω.»

Αναφορικά με το θέμα των παρελάσεων και το δημοτικό γλέντι μετά, ο κ. Κουίκ επισήμανε ότι παρελάσεις γίνονται σε όλα τα μέρη του κόσμου, ενώ πρόσθεσε ότι «σε ότι αφορά τους δημοτικούς χορούς και τις γιορτές, που θα γίνουν μετά, έχω να υπενθυμίσω στους λαλίστατους επικριτές, ότι οι ήρωες του ’21 δεν χορεύανε ούτε… τανγκό ούτε… πόλκα! Χορεύανε καλαματιανό, τσάμικο, κλέφτικο… Αυτά χορεύανε.»
Ερωτηθείς «κατά πόσο είναι σωστό ο στρατός να εμπλέκεται σε αυτές τις γιορτές» ανταπάντησε με το ερώτημα «ο στρατός δεν είναι κομμάτι του ελληνικού λαού;»
Τέλος, σε ότι αφορά όσους εκ του ΣΥΡΙΖΑ τάσσονται κατά των παρελάσεων, ο κ. Κουίκ είπε «ο στρατός είναι κομμάτι του ελληνικού λαού και στο κάτω – κάτω της γραφής, εκείνοι που κατηγορούν τις παρελάσεις και νομίζουν, ότι ο στρατός χρησιμοποιείται για μια επίδειξη ακραίας πολιτικής φιλοσοφίας, που δεν τους πάει, δεν τους αρέσει ούτε που η μπάντα του θα παίξει και δημοτικά (τραγούδια); Ούτε αυτό τους πάει, δηλαδή;! Ε, να δώσει η κυβέρνηση εντολή να παίξουν βαλς.»