Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι η ενδεχόμενη διεκδίκηση της προεδρίας του Κινήματος Αλλαγής εκ μέρους του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου αλλάζει τα δεδομένα και τον καθιστά αδιαφιλονίκητο φαβορί. Έτσι, στην Κουμουνδούρου κάνουν ήδη τις πρώτες εκτιμήσεις του εάν η τυχόν εκλογή του στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ θα είναι μια θετική ή όχι εξέλιξη για το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας έχει συζητήσει σε χαλαρό κλίμα με τους άμεσους συνεργάτες του τα συν και τα πλην μιας τέτοιας εξέλιξης και έχουν καταλήξει σε μια σειρά από συμπεράσματα.

Οι πιθανές επιστροφές από τον ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΙΝΑΛ

Καταρχάς, εάν εκλεγεί ο πρώην πρωθυπουργός είναι πολύ πιθανό να επιστρέψουν από τον ΣΥΡΙΖΑ στο Κίνημα Αλλαγής στελέχη που προέρχονταν από το ΠΑΣΟΚ και τα τελευταία χρόνια πορεύονταν με την Κουμουνδούρου.

Γιώργος Παπανδρέου

Από την άλλη πλευρά όμως γνωρίζουν ότι ο κ. Παπανδρέου είναι από τους υποστηρικτές της δημιουργίας μιας μεγάλης κεντροαριστεράς, την οποία επιδιώκει και ο κ. Τσίπρας και ότι παραμένει αντιδεξιός, άρα μπορεί να συνεργαστεί πιο εύκολα το Κίνημα Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο ενδεχόμενο μιας κυβερνητικής συμπόρευσης.

Βέβαια όλοι αντιλαμβάνονται πως ο πολιτικός χρόνος μέχρι τις εθνικές εκλογές είναι μεγάλος, ακόμη κι αν αυτές γινόντουσαν το 2022, ωστόσο αυτές είναι οι πρώτες σκέψεις από τα ηγετικά στελέχη της Κουμουνδούρου.