Απορρίφθηκε με ευρεία πλειοψηφία, από την Ολομέλεια της Βουλής, η αίτηση άρσης της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Σταύρου Κελέτση.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορούσε σε μήνυση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκου Παππά, κατά του κ. Κελέτση (ως προέδρου της προανακριτικής επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών) για αλλοίωση των πρακτικών της κατάθεσης του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα.

Επί συνόλου 276 ψηφισάντων, 184 βουλευτές ψήφισαν «κατά», 86 βουλευτές ψήφισαν «υπέρ», και 6 δήλωσαν «παρών», όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τοποθετούμενος ο κ. Κελέτσης είχε τονίσει ότι είναι η πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση, που έρχεται στη Βουλή αίτημα άρσης ασυλίας για υπόθεση, που αφορά στη λειτουργία, τη διεύθυνση των κοινοβουλευτικών εργασιών και την ερμηνεία και εφαρμογή του Κανονισμού της Βουλής. Σύμφωνα με τον κ. Κελέτση, η μήνυση του κ. Παππά εξυπηρετούσε καθαρά πολιτικούς σκοπούς, που ήταν -όπως είπε- να πληγεί το κύρος της επιτροπής, με την υπονόμευση του κύρους τού προέδρου της, και να υπάρξει αποπροσανατολισμός του Τύπου και της κοινής γνώμης, από τα όσα είχε καταθέσει σε βάρος του ο βασικός μάρτυρας Χρ. Καλογρίτσας.

Βουλή: «Ναι» στη συμμετοχή της Ελλάδας στο ICMPD

Νωρίτερα, η Ολομέλεια της Βουλής είχε ψηφίσει υπέρ της κύρωσης των συμβατικών κειμένων για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο Διεθνές Κέντρο για την Ανάπτυξη Μεταναστευτικής Πολιτικής (ICMPD). Υπέρ είχαν ταχθεί ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής, «παρών» δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είχαν καταψηφίσει ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.