«Η Ελλάδα παίρνει μέρος για πρώτη φορά, με το καθεστώς της φιλοξενούμενης χώρας, στη Σύνοδο Κορυφής της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών. Επεσήμανα πως η ενισχυμένη σχέση της με αυτό το σχήμα συνεργασίας θα προσθέσει μια τέταρτη θάλασσα, τη Μεσόγειο, προς όφελος όλων των μερών» αναφέρει με σημερινή ανάρτησή της στο Twitter η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που επισκέπτεται από χθες τη Σόφια, προσκεκλημένη του Προέδρου της Βουλγαρίας Rumen Radev, για τη Σύνοδο Κορυφής της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών.

Η Πρωτοβουλία Τριών Θαλασσών (ΠΤΘ), γνωστή και ως Πρωτοβουλία Βαλτικής, Αδριατικής, Μαύρης Θάλασσας είναι είναι φόρουμ δώδεκα κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που βρίσκονται κατά μήκος ενός άξονα βορρά-νότου από τη Βαλτική Θάλασσα έως την Αδριατική Θάλασσα και τον Εύξεινο Πόντο στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Η Πρωτοβουλία στοχεύει στη δημιουργία ενός περιφερειακού διαλόγου και κράτη – μέλη της είναι η Αυστρία, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Τσεχία, η Εσθονία, η Ουγγαρία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Σλοβακία και η Σλοβενία, οι οποίες συναντήθηκαν για την πρώτη τους σύνοδο κορυφής το 2016 στο Ντουμπρόβνικ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.