Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη (29/6) το εργοτάξιο του Mετρό στο σταθμό Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και ξεναγήθηκε στις αρχαιότητες της ανασκαφής.

Σε δηλώσεις του ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς χαρακτήρισε το χώρο, ως «συγκλονιστικό μνημείο, επάνω στο οποίο δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ασκηθεί μια νέου τύπου βαρβαρότητα». Υποστήριξε, ακόμη, ότι υπήρχε «έτοιμη και δρομολογημένη λύση» για την κατασκευή του σταθμού,με τα αρχαία κατά χώρα και με χρονοδιάγραμμα «να λειτουργούν οι υπόλοιποι σταθμοί από το τέλος του 2020» και συνέχισε:

«Αυτή στη στιγμή που μιλάμε, η μόνη βεβαιότητα που υπάρχει είναι η έγερση αξιώσεων εκ μέρους του αναδόχου, λόγω καθυστερήσεων».

Κατερίνα Νοτοπούλου

Στις ενστάσεις Ελλήνων και ξένων επιστημόνων για την πρακτική απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαίων στο συγκεκριμένο χώρο, αναφέρθηκε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, υποστηρίζοντας ότι η μέθοδος εναντιώνεται στην ιστορική «συνέχεια» της πόλης και στη «συνομιλία» των πολιτισμών και πρόσθεσε ότι «μόνο έτσι ως αυθεντικά και ακέραια μνημεία μπαίνουν, ως εξαιρετικά μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, στον κατάλογο της UNESCO».

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος και σε αυτό συμμετείχαν, εκτός του κ. Παππά και της κ. Αναγνωστοπούλου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, Χρήστος Γιαννούλης και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο πρώην πρόεδρος της Αττικό Μετρό, καθηγητής, Γιάννης Μυλόπουλος και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Παρούσα επίσης, ήταν η πρόεδρος του συλλόγου Ελλήνων αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα, που μίλησε για «οριακά πλειοψηφική» απόφαση του ΣΤΕ και για «ισοπαλία» από νομικής απόψεως και προανήγγειλε κινητοποιήσεις των αρχαιολόγων.