Ο Π.Τατούλης προηγήθηκε μερικές μόλις ψήφους του Δ.Δράκου την περασμένη Κυριακή  στην μάχη για την περιφέρεια Πελοποννήσου.Το θρίλερ συνεχίζεται και σίγουρα το βράδυ και αυτής της Κυριακής θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο για τον ”Μωριά”. Η Πελοπόννησος είναι ένα στοίχημα και για τα δύο μεγάλα κόμματα,το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ.

– Πέτρος Τατούλης: Οι εκλογές της 14ης Νοεμβρίου αφορούν τον Καλλικράτη, δεν αφορούν πολιτικές επιλογές. Θα θέλαμε όλοι οι ψηφοφόροι, με κριτήριο την ευημερία του τόπου μας, να αποφασίσουν…

– Δημήτρης Δράκος: Η κοινωνία έχει απηυδήσει από τα άδεια λόγια και τις ψεύτικες υποσχέσεις…

– Πέτρος Τατούλης: Οι εκλογές της προηγούμενης εβδομάδας δεν έστειλαν μήνυμα, απλώς
επιβεβαίωσαν την αδυναμία του πολιτικού συστήματος να συγχρονιστεί με
τις επιταγές της κοινωνίας μας.

–  Δημήτρης Δράκος:  Εδώ, στην Πελοπόννησο παίζεται το μέλλον του τόπου μας.

– Πέτρος Τατούλης: Οι συμπολίτες μας γνωρίζουν τις πορείες μας και τις ιστορίες που περιγράφουν την αποτελεσματικότητα των πράξεων ή της αδράνειας μας, για την βελτίωση της καθημερινότητα τους. Ο αντίπαλος μου μάλιστα είχε 14 χρόνια να καλλιεργήσει τις ιστορίες αυτές και να τις διανθίσει με έργο θετικό ή αρνητικό για το καλό των συμπατριωτών μας.

–  Δημήτρης Δράκος: Η Αυτοδιοίκηση δεν είναι αποκομμένη από το πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας. Είναι ένας χώρος, κατεξοχήν πολιτικός.

– Πέτρος Τατούλης: Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε ιστορίες με ελπίδα, ευημερία και
διαφάνεια στους συμπολίτες μας των οποίων ζητάμε την πολύτιμη επιλογή
τους στην κάλπη την επόμενη Κυριακή.

–  Δημήτρης Δράκος: Ο πολίτης θα πει όχι στην κυβέρνηση, όχι στο ΔΝΤ, όχι στο Μνημόνιο, καθώς δεν διακατέχεται από αυτοκτονικό σύνδρομο.

– Πέτρος Τατούλης: Απευθύνομαι στους πολίτες της Πελοποννήσου, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης

– Δημήτρης Δράκος: Ο κ. Τατούλης αν και υποστηρίζεται από την κυβέρνηση, τον κ. Καρατζαφέρη και άλλα εξαπτέρυγα της μνημονιακής πολιτικής, υποκρίνεται τον ανεξάρτητο.

– Πέτρος Τατούλης: Το μήνυμα της αποχής το πήραμε το 2009 και δημιουργήσαμε ένα Σχέδιο Δράσης για να φύγει η Πελοπόννησος μπροστά.

–  Δημήτρης Δράκος: Είναι ευπρόσδεκτη η συνεργασία άλλων συνδυασμών και βασιζόμαστε σε αυτήν, ιδιαιτέρως για την περίοδο μετά τις εκλογές.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Πέτρου Τατούλη στο newsbeast.gr:

Θα πείσετε τους ψηφοφόρους της αριστεράς να σας στηρίξουν στον Β.γύρο;

Οι εκλογές της 14ης Νοεμβρίου αφορούν τον Καλλικράτη, δεν αφορούν πολιτικές επιλογές. Θα θέλαμε όλοι οι ψηφοφόροι, με κριτήριο την ευημερία του τόπου μας, να αποφασίσουν για μια Πελοπόννησο πιο κοντά στην Ευρώπη, για μια Πελοπόννησο περιφέρεια πρότυπο οικονομικής ανάπτυξης και χρηστής διαχείρισης, για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Αυτή είναι η πρόταση μας και το κάλεσμα μας στους πολίτες της Πελοποννήσου, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης.  

Εσείς πήρατε το μήνυμα από την μεγάλη αποχή?

Το μήνυμα της αποχής αφορά μια υπέρβαση που έχει ήδη συντελεστεί στην κοινωνία μας και πρωτοεμφανίστηκε στις ευρωεκλογές του 2009. Οι εκλογές της προηγούμενης εβδομάδας δεν έστειλαν μήνυμα, απλώς επιβεβαίωσαν την αδυναμία του πολιτικού συστήματος να συγχρονιστεί με τις επιταγές της κοινωνίας μας. Η πρόταση του συνδυασμού μας ξέρετε  ξεκινά από την υπέρβαση αυτή και δίνει απαντήσεις στις σημερινές ρεαλιστικές ανάγκες των πολιτών. Το μήνυμα της αποχής το πήραμε το 2009 και δημιουργήσαμε ένα Σχέδιο Δράσης για να φύγει η Πελοπόννησος μπροστά, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την υπέρβαση και την κινητικότητα των κοινοτήτων που απαρτίζουν τις κοινωνίες της Περιφέρειας μας.

Γιατί να ψηφίσει ένας Πελοποννήσιος εσάς κι όχι τον Γ.Δράκο….

Στην πολιτική υπάρχει ένας σημαντικός κανόνας που ουσιαστικά αποτυπώνει την αποτελεσματικότητα μας στην αντίληψη των ψηφοφόρων μας. Υπάρχουμε σαν πολιτικοί όταν υπάρχουμε και συζητιόμαστε στις ιστορίες των ψηφοφόρων μας, στις καθημερινές μικρές και μεγάλες ιστορίες που αποτελούν κομμάτι της ζωής του καθενός μας. Η απάντηση στην ερώτηση σας με αυτά τα δεδομένα είναι αυτονόητη. Οι συμπολίτες μας γνωρίζουν τις πορείες μας και τις ιστορίες που περιγράφουν την αποτελεσματικότητα των πράξεων ή της αδράνειας μας, για την βελτίωση της καθημερινότητα τους. Ο αντίπαλος μου μάλιστα είχε 14 χρόνια να καλλιεργήσει τις ιστορίες αυτές και να τις διανθίσει με έργο θετικό ή αρνητικό για το καλό των συμπατριωτών μας. Οι ιστορίες αυτές νομίζω είναι ένας οδηγός απέναντι στο Σχέδιο Δράσης που παρουσιάζουμε εμείς για την Ευρωπαϊκή Πελοπόννησο, της εξωστρέφειας, της ανάπτυξης και της υπέρβασης. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε ιστορίες με ελπίδα, ευημερία και διαφάνεια στους συμπολίτες μας των οποίων ζητάμε την πολύτιμη επιλογή τους στην κάλπη την επόμενη Κυριακή.    

Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Δράκου:

Η αποχή τι μήνυμα σας έδωσε;

Ότι η κοινωνία έχει απηυδήσει από τα άδεια λόγια και τις ψεύτικες υποσχέσεις και νιώθει, ότι παίζεται ένα πολιτικό παιχνίδι το οποίο, αν και αφορά το παρόν και το μέλλον του ίδιου και της οικογένειάς του, αποφασίζεται από αλλού και από άλλους. Εξ ου και αυτή η αποστασιοποίηση.

Η αποχή, βέβαια, δεν είναι τωρινό φαινόμενο, αλλά έχει καταγραφεί έντονα σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Χρειάζεται, ωστόσο, μία αλλαγή στάσης. Η ψήφος αποτελεί δύναμη, στα χέρια του πολίτη και είναι ανεξήγητο να μην τη χρησιμοποιεί για να στηρίξει τους υποψηφίους που του απευθύνονται με ειλικρίνεια, τον κοιτάζουν με καθαρή ματιά και είναι έτοιμοι να δώσουν αγώνες διεκδίκησης για την Κοινωνία και να μην τιμωρούν αντίστοιχα τους καιροσκόπους, τους ψεύτες και τους καριερίστες, που αποζητούν μόνο την καρέκλα και την εξουσία, χωρίς να δείχνουν καμιά συνέπεια σε έργα και πράξεις.

Στο δεύτερο γύρο, η ψήφος του πολίτη πρέπει να είναι μαζική. Γιατί τα στοιχήματα που κρίνονται και τα διακυβεύματα είναι υψηλά. Εδώ, στην Πελοπόννησο παίζεται το μέλλον του τόπου μας.

Από τη μία μεριά, έχουμε τα εύκολα λόγια, τα ευχολόγια, τις κενές νοήματος και περιεχομένου ωραιοποιήσεις, την αλαζονεία της έπαρσης και του πολιτικού ναρκισσισμού, τι ασύμβατες και ασύμπτωτες μεταξύ τους πολιτικές πορείες και επιλογές, που παραπέμπουν ευθέως στον αριβισμό και στον αμοραλισμό, την άγνοια γύρω από την Αυτοδιοίκηση και τη χρήση αυτής, ως μέσο προσωπικής πολιτικής επιβίωσης και ως ως Δούρειο Ίππο για χειραγώγηση της Κοινωνίας, σε όφελος τρίτων.

Από την άλλη, υπάρχει η πρόταση και το όραμα του δικού μας συνδυασμού, τα οποία εκφράζονται από την ονομασία μας ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Φέρνουμε στην Περιφέρειά μας την αυτοδιοικητική πείρα και γνώση, ιδιαιτέρως απαραίτητες και οι δύο στην εποχή του Καλλικράτη, τις οποίες, εγγυώμαι εγώ προσωπικά με τα δεκατρία μου χρόνια ως νομάρχης Μεσσηνίας και τα τέσσερα ως πρόεδρος των Ελλήνων νομαρχών, καθώς και οι πέντε αντιπεριφερειάρχες μας, Νίκος Ταγαράς για την Κορινθία, Βασίλης Σωτηρόπουλος για την Αργολίδα, Παναγιώτης Φαρλέκας για τη Λακωνία, Σωτήρης Παναγιωτόπουλος για τη Μεσσηνία και Κώστας Μανδρώνης για την Αρκαδία, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει σημαντικό έργο στους νομούς τους. Αρκεί να σας αναφέρω ότι οι Ταγαράς και Σωτηρόπουλος είναι νομάρχες οκτώ χρόνια, οι Φαρλέκας και Σωτηρόπουλος αντινομάρχες με σπουδαία υπηρεσία πολλών ετών και θητειών στους νομούς τους, ενώ και ο Μανδρώνης είναι ένα γνήσιο στέλεχος της Αυτοδιοίκησης, προερχόμενο από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.

Επιπλέον, έχουμε ένα καλά δουλεμένο κεντρικό πλάνο διοίκησης, το οποίο, συνθέτοντας και συνδέοντας κατά τον πλέον παραγωγικό τρόπο, τα σπουδαία στρατηγικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου (ιστορία και πολιτισμός, φυσικοί πόροι και ομορφιά, αξεπέραστα προϊόντα και σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό), είναι σίγουρο ότι θα δώσει στην Περιφέρειά μας μία ξεχωριστή αναπτυξιακή δυναμική. Δεν ερχόμαστε στην Περιφέρεια να κάνουμε μία απλή διαχείριση, αλλά για να καταστήσουμε την Πελοπόννησο πραγματικά Δυνατή και πρωτοπόρα στο ζήτημα της περιφερειακής ανάπτυξης. Ειδικά μέσα στην εποχή της δεινής οικονομικής κρίσης, καταλαβαίνετε πόση σημασία έχει αυτό που σας αναφέρω.

Καλούμε λοιπόν τον πολίτη να λάβει μέρος στο δεύτερο γύρο και η επιλογή του να είναι η ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.

Πιστεύετε ότι θα σας στηρίξουν οι ψηφοφόροι της Αριστεράς στο πλαίσιο της αντιμνημονιακής πολιτικής;

Η Αυτοδιοίκηση δεν είναι αποκομμένη από το πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας. Είναι ένας χώρος, κατεξοχήν πολιτικός. Στην επιλογή του στην κάλπη, ο πολίτης κρίνει και με πολιτικά κριτήρια, πέρα από αυτοδιοικητικά, και στέλνει και πολιτικά μηνύματα. Εξάλλου, μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου τοποθέτησε αυτές τις εκλογές πολιτικά, κατά τον πλέον εκβιαστικό τρόπο, τόσο στην πρόσφατη διακαναλική συνέντευξή του, όσο και με την ομιλία του στη ΔΕΘ. Ζήτησε από τους πολίτες, να ψηφίσουν τους υποψηφίους της κυβέρνησης, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην εφαρμογή της πολιτικής του Μνημονίου, ακόμη και σε σκληρότερη μορφή, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες γύρω από το τι ακολουθεί στη συνέχεια.

Συμπέρασμα; Οι εκλογές αυτές πράγματι έχουν πολιτικό περιεχόμενο και είναι  αναγκαίο και αναμενόμενο να στείλει ο πολίτης πολιτικό μήνυμα. Συγκεκριμένα, μήνυμα καταδίκης της αδιέξοδης πολιτικής του Μνημονίου, που συνεχώς ανακυκλώνει την ύφεση, προκαλεί οικονομική ασφυξία, διογκώνει την αναπτυξιακή υστέρηση και καταπατά βασικά δικαιώματα που φέρνουν την Κοινωνία μπροστά σε μία μοναδική, μετά τη Μεταπολίτευση, φάση οπισθοδρόμησης.

Ο πολίτης θα πει όχι στην κυβέρνηση, όχι στο ΔΝΤ, όχι στο Μνημόνιο, καθώς δεν διακατέχεται από αυτοκτονικό σύνδρομο, ούτε και θα δεχθεί να πάει  να πηδήσει σε γκρεμό, παίρνοντας μαζί και τα παιδιά του. Και φυσικά, θα πει όχι στους υποψηφίους αυτής της κυβέρνησης, οι οποίοι είναι συνήγοροι και απολογητές της πολιτικής του Μνημονίου. Χαρακτηριστική περίπτωση, είναι ο αντίπαλός μας στο δεύτερο γύρο των εκλογών της Πελοποννήσου, κ. Τατούλης, ο οποίος, μάλιστα, αν και υποστηρίζεται από την κυβέρνηση, τον κ. Καρατζαφέρη και άλλα εξαπτέρυγα της μνημονιακής πολιτικής, υποκρίνεται τον ανεξάρτητο.

Το μήνυμα θα σταλεί, λοιπόν, απέναντι σε αυτές τις περιπτώσεις, θα είναι αυστηρό και δεν θα προέρχεται μονάχα από την Αριστερά, αλλά από ολόκληρο τον κόσμο που αντιστέκεται στους εκβιασμούς, στους καταναγκασμούς, στη χειραγώγηση, στην καταπίεση, στη φτώχεια, την ύφεση, το μαρασμό, την κοινωνική οπισθοδρόμηση.

Έχετε προχωρήσει σε συμμαχίες με τους συνδυασμούς που έμειναν πίσω στον πρώτο γύρο των εκλογών;

Είναι ευπρόσδεκτη η συνεργασία άλλων συνδυασμών και βασιζόμαστε σε αυτήν, ιδιαιτέρως για την περίοδο μετά τις εκλογές. Βλέπετε, οι συμμαχίες προ των εκλογών, συχνά εμπεριέχουν την υποψία της σκοπιμότητας και της αλίευσης ψήφων σε θολά νερά, χωρίς να υπάρχουν από πίσω ανιδιοτελείς προθέσεις. Συγκλίσεις μετά τις εκλογές, σημαίνει σεβασμός και εμπιστοσύνη του ενός μέρους προς το άλλο και συνειδητή επιλογή της πολιτικής συνεννόησης και συναίνεσης. Η συμπαγής και ομοιογενής ομάδα που έχει ο συνδυασμός μας, είναι ικανή να στηρίξει συγκλίσεις και συνεργασίες, πάνω στη βάση της αμοιβαίας κατανόησης και του κοινού καλού.

Στο δεύτερο γύρο, σύμμαχός μας είναι ο Πελοποννησιακός Λαός. Που ξέρει να διακρίνει την αλήθεια, από το ψέμα. Το έργο, από τα λόγια. Την ποιότητα, από την σκοπιμότητα. Την συνέπεια, από τα τυχοδιωκτικά πήγαινε-έλα, κομματικά, πολιτικά, ιδεολογικά. Τη γνώση, από την πολυπραγμοσύνη. Την εντιμότητα, από τα χαλαρά πολιτικά ήθη και την ακόμη χαλαρότερη, πολιτική ηθική. Την αξία της αυτοδιοίκησης, από την απαξίωση των πολιτικών γυρολόγων. Στο δεύτερο γύρο, ο Πελοποννησιακός Λαός ψηφίζει ελπίδα, προοπτική, ανάπτυξη. Ψηφίζει τη ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.