Μπορεί αρκετός κόσμος να μην τον γνωρίζει, αλλά η Αϊτή ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε την Επανάσταση του 1821. Στο πλαίσιο αυτό και για να τιμηθεί η συγκεκριμένη χώρα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προγραμματίζει σειρά δράσεων, όπως έκανε γνωστό ο Νίκος Δένδιας.

Συγκεκριμένα, σε συνέχεια της πρότασης του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε στην επιστολή του δημάρχου Καλαβρύτων, Αθανασίου Παπαδόπουλου, και στην πρότασή του να τιμηθεί η Αϊτή.

Μεταξύ των δράσεων περιλαμβάνεται και η επίσκεψή του στην Aϊτή μέχρι το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους, στο πλαίσιο επίσκεψης σε χώρες της περιοχής, εφόσον το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες.

Παράλληλα, προωθείται η ελληνική πρωτοβουλία στον ΟΗΕ για την ενίσχυση των δράσεων και την παροχή χρηματοδότησης με σκοπό την καταπολέμηση των σύγχρονων μορφών δουλείας, ζήτημα ιδιαίτερης ευαισθησίας για τη Δημοκρατία της Αϊτής.

«Επιδίωξη του Υπουργείου Εξωτερικών είναι ο συντονισμός με την Επιτροπή “Ελλάδα 2021” και άλλους φορείς, όπως ο Δήμος Καλαβρύτων, προκειμένου να πολλαπλασιαστεί η προστιθέμενη αξία των δράσεων σχετικά με την Αϊτή», καταλήγει ο κ. Δένδιας.

TAGS