«Προνομιακή μεταχείριση εκτός πλαισίου νόμου ζητά ο καταδικασμένος για 11 δολοφονίες Δημήτρης Κουφοντίνας, εκβιάζοντας με την απεργία πείνας που ο ίδιος επέλεξε».

Αυτό ήταν το σχόλιο της κυβερνητικής εκπροσώπου, Αριστοτελίας Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, για την υπόθεση Κουφοντίνα, με την υποσημείωση ότι ο ίδιος ουδέποτε προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για το αίτημά του, παρότι η έννομη τάξη του δίνει αυτή τη δυνατότητα. Ο ίδιος επέλεξε να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο».

Παράλληλα, η Αριστοτελία Πελώνη τόνισε ότι «Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, ούτε εκβιάζεται. Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τον νόμο χωρίς διακρίσεις. Και αυτό θα πράξει». Αναφερόμενη στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε: «Ο εκβιασμός του πολυϊσοβίτη, με τον οποίο συντάσσεται η Αξιωματική Αντιπολίτευση, δεν αφορά την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας που έχει άλλα προβλήματα, άλλες αγωνίες και άλλες προτεραιότητες. Αφορά μια μικρή μειοψηφία, με την οποία συντάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πρόεδρός του, αυτόκλητος συνήγορος, έσπευσε να συνταχθεί με το αίτημα του πολυϊσοβίτη, ζητώντας από την Κυβέρνηση να παραβιάσει την έννομη τάξη και να αλλάξει τη στάση της. Και αυτό απέναντι σε έναν κρατούμενο που δεν έχει επιδείξει στοιχειώδη μεταμέλεια για τα εγκλήματά του».

Γιατί δεν παρέμεινε στον Κορυδαλλό ο Κουφοντίνας

Ερωτηθείσα γιατί δεν παρέμεινε στον Κορυδαλλό ο Δημήτρης Κουφοντίνας σύμφωνα με την πρώτη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε:

«Με βάση το νέο νόμο, ο Κορυδαλλός είναι πλέον κατάστημα τύπου Α και όχι τύπου Β, δηλαδή υψίστης Ασφαλείας. Παράλληλα, υπάρχει έγγραφο των φυλακών με οδηγία για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού προς όλους τους εισαγγελικούς λειτουργούς της χώρας να μην στέλνουν φυλακισμένους στον Κορυδαλλό. Δεν έχει μεταφερθεί εκεί κανένας».

Καταλήγοντας, η Αριστοτελία Πελώνη υπογράμμισε: «Οι εκφοβισμοί, η τρομοκράτηση, ο εξαναγκασμός της οργανωμένης Πολιτείας να απεμπολήσει το κυριαρχικό της δικαίωμα για τον τρόπο κράτησης των καταδίκων, δεν θα περάσουν. Η Ελλάδα είναι μια αστική Δημοκρατία. Δεν θα γίνει μια εκβιαζόμενη Δημοκρατία. Ούτε μια τρομοκρατημένη Πολιτεία».