Κριτική ασκεί ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μέσω ανάρτησής του στο Twitter στην συγγραφέα και δημοσιογράφο Έλενα Ακρίτα.

Η ανάρτησή του έρχεται σε συνέχεια των όσων είχε πει η προσφάτως παραιτηθείσα αρθρογράφος των Νέων σχετικά με την επιλογή της να αγοράσει δύο διαμερίσματα στο Λονδίνο. «Το πρόβλημα με τα “δύο διαμερισματάκια στο Λονδίνο για αποκούμπι” δεν είναι ο πλούτος», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Το πρόβλημα με τα “δύο διαμερισματάκια στο Λονδίνο για αποκούμπι” δεν είναι ο πλούτος. Δικά της λεφτά, άξια δουλεμένα τα κάνει ό,τι θέλει, αλλά ότι όταν πούλαγε αντιμνημόνιο, “υπερήφανα” όχι, “το νόμισμα δεν είναι φετίχ” κλπ εκείνη θα είχε αποκούμπι ενώ όλοι εμείς όχι. Χυδαίο!»

H Έλενα Ακρίτα προ ημερών είχε γράψει χαρακτηριστικά: «Θυμάμαι την εποχή των παχέων αγελάδων στο Mega, ο Γιώργος κι εγω κάναμε τέσσερα σίριαλ που έγιναν όλα μεγάλες επιτυχίες. Ήταν μια δεκαετία που τα κανάλια μάς χρυσώναν, μιλάμε για υψηλά συμβόλαια. Τότε με την βοήθεια το άντρα μου και ένα δάνειο, αγόρασα δυο μικρά διαμερισματάκια στο Λονδίνο. Για μια δύσκολη ώρα σαν αποκούμπι για το παιδί μου, τον άντρα μου κι εμένα. Είμαι ευγνώμων σε εκείνη την δεκαετία που εξασφάλισε οικονομικά την οικογένεια μου.

Αυτά σκέφτομαι τώρα με αφορμή την παραίτηση μου. Κι αναρωτιέμαι, τι θα κάνουν οι νέοι συνάδελφοι. Αυτή η ταλαντούχα γενιά, αυτα τα λαμπρά μυαλά πώς θα επιβιώσουν; Όταν τολμούν να συμπεριφερθούν έτσι σε μας, οι δημοσιογράφοι των πεντακοσίων ευρώ τι θα απογίνουν; Θα σκύψουν το κεφάλι και θα συνεχίσουν να κωπηλατουν σε αυτή τη γαλέρα που κατ’ ευφημισμόν και μόνο ονομάζεται ‘ενημερωση’.».

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν η Έλενα Ακρίτα επέστρεψε με νέα ανάρτηση στην οποία ανέφερε ότι: «Αν και δεν λογοδοτώ – όπως κανείς μας άλλωστε – για τις νομίμως δεδουλευμένες και φορολογημένες αμοιβές μου, κάτι τελευταίο για την αγορα που έκανα στο Λονδίνο το 2011. Όταν γραφαμε επί χρόνια σίριαλ με 45άρια τηλεθέαση, οι καναλαρχες κέρδιζαν από εμάς 300.000.000 ευρώ από διαφήμιση. Εμείς οι σεναριογράφοι βγάζαμε ένα – ασήμαντο γι’ αυτούς, μεγάλο για μας – ποσόν από τα υπερκέρδη τους, για εργασία 12-14 ωρών την ημέρα επί χρόνια.

Αν νομίζουν μερικοι ότι αριστερός είναι αυτός που ‘κάνει σκόντο’ στην εργασία του σε μεγαλοεκδότες και καναλάρχες, δεν ξέρει τί τού γίνεται. Λογαριασμό για το πως επένδυσα τα δεδουλευμένα μου ούτε δίνω, ούτε ζήτω να μου δώσουν οι άλλοι.

Τα σέβη μου».