Πρόσφορο έδαφος για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχηματισμού εκτιμά ότι υπάρχει την παρούσα χρονική περίοδο στη χώρα μας, ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην τελική ευθεία προκειμένου να ανακοινώσει το νέο κόμμα που δημιουργεί και αναμένεται να είναι έτοιμο πολύ σύντομα.

Θα πρόκειται για έναν φορέα που θα κινείται εννοείται στο χώρο της Αριστεράς και θα έχει ξεκάθαρο πατριωτικό πρόσημο στα εθνικά θέματα. Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, «ο κόσμος κρατάει όλο και μεγαλύτερες αποστάσεις από τα υπάρχοντα σχήματα, που χάνουν στα μάτια του την αξιοπιστία τους.

Σήμερα γίνεται όλο και πιο απαραίτητος ένας νέος πολιτικός φορέας, ένα νέο στην ουσία πολιτικό κίνημα, που θα θέσει στο επίκεντρο μιας μεγάλης συστράτευσης και ενός μεγάλου αγώνα αυτό που είναι το κλειδί για να μπορέσει η χώρα να βγει από την κρίση, να επιβιώσει, να σταθεί όρθια και να έχει μέλλον η ίδια και ο ελληνικός λαός».

Αυτό τον καιρό μαθαίνουμε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με μια πλειάδα προσώπων από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, προκειμένου να φτιάξει την ομάδα του, ενώ συζητάει και το ενδεχόμενο συνεργασίας με την πρόεδρο της «Πλεύσης Ελευθερίας» και πρώην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο κ. Λαφαζάνης τον τελευταίο καιρό φροντίζει να πυκνώνει την παρουσία του στα πολιτικά τεκταινόμενα με μια σειρά παρεμβάσεων, είτε μέσω αρθρογραφίας είτε μέσω συνεντεύξεων που έχουν ως στόχο πρωτίστως να πλήξουν πολιτικά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα και τα στελέχη του.

Το άρθρο του Λαφαζάνη για τον Τσίπρα

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα, με αφορμή την κατάθεση πρότασης μομφής κατά του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα από το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης, ο κ. Λαφαζάνης αρθρογράφησε στα «Νέα» γράφοντας πως ο κ. Τσίπρας «θυμήθηκε την πρώτη κατοικία τώρα που βρέθηκε στην αντιπολίτευση» καθώς όταν ήταν στην κυβέρνηση «αναστέναζαν κάθε Τετάρτη τα συμβολαιογραφεία από τους πλειστηριασμούς σπιτιών φτωχών νοικοκυριών». Διερωτάται μάλιστα «μήπως χρειάζεται, Αλέξη, να κάνεις επιτέλους πρώτα μια μομφή στον εαυτό σου για τα έργα σου και τους κακόφημους δρόμους που άνοιξες, για να πάρουν άλλοι στη συνέχει (σ.σ. εννοεί την παρούσα κυβέρνηση) τη σκυτάλη να τους συνεχίσουν και να τους επιδεινώσουν;».

Επίσης με αφορμή την αποπομπή του Σταύρου Κοντονή από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ιδρυτής της Λαϊκής Ενότητας (από την οποία έχει αποχωρήσει εδώ και καιρό), με άρθρο του στο liberal επεσήμαινε ότι ο κ. Τσίπρας ενεπλάκη σε «σκοτεινά παιχνίδια και μεθοδεύσεις πολιτικών και εκλογικών σκοπιμοτήτων» που στην πράξη ευνόησαν την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, όπως για παράδειγμα η αλλαγή του Ποινικού Κώδικα λίγο πριν τις εκλογές του 2019 που αφενός μειώνει τις ποινές φυλάκισης για όσους καταδικάζονται ως μετέχοντες σε εγκληματική οργάνωση και αφετέρου δεν τους στερεί τα πολιτικά δικαιώματα.

Ερωτηθείς σε μια από τις πλέον πρόσφατες συνεντεύξεις του, πάλι στα «Νέα» που του δίνουν συχνά βήμα, για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει ακόμα στην Αριστερά, απαντά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ από τότε που συνομολόγησε το τρίτο Μνημόνιο, ενταφιάζοντας το μεγάλο και περήφανο Όχι του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα, μεταλλάχθηκε πλήρως και ανεπίστρεπτα σε ένα απροσδιόριστο και ρευστό μόρφωμα, άθυρμα στα χέρια των Βρυξελλών, του Βερολίνου και της Ουάσιγκτον.

Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν έχει σχέση με την Αριστερά, αλλά έχει επιφέρει και μια τέτοια ζημιά και δυσφήμιση εις βάρος της, τις οποίες δεν θα μπορούσε να προκαλέσει κανένας αντίπαλός της. Παντού, δυστυχώς, στην Ευρώπη και στον κόσμο, αν θέλουν να πλήξουν την Αριστερά, επικαλούνται τον ΣΥΡΙΖΑ, τις κωλοτούμπες και τις νεοφιλελεύθερες υποτελείς επιλογές του».