Δε διατρέχει κίνδυνο η κυβέρνηση, θεωρεί ο Γιώργος Κύρτσος.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας νωρίτερα στο εκλογικό πάνελ του Alpha, υποβάθμισε την σημασία των πρώτων αποτελεσμάτων που δίνουν τα exit poll, λέγοντας ότι η συγκυβέρνηση δε διατρέχει κίνδυνο.

Ο κ. Κύρτσος δήλωσε ότι κατά την άποψή του «ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστά κατώτερα του Ιουνίου 2012». Τόνισε επίσης ότι «η κυβέρνηση έχει επαρκείς δυνάμεις -και ιδιαίτερα στο μέσον της θητείας της, το οποίο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο».

Σχετικά με το μήνυμα που πρέπει να λάβει η Νέα Δημοκρατία από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Κύρτσος τόνισε ότι «το πολιτικό πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας είναι η άνοδος της Χρυσής Αυγής. Και αυτό, όπως εγώ γνωρίζω από την επαφή μου με τον κόσμο, οφείλεται στην κατάρρευση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αυτό που οφείλει να κάνει η κυβέρνηση, είναι να απαντήσει σε αυτή τη νέα πρόκληση εκ μέρους της Χρυσής Αυγής, να κερδίσει ξανά όλους όσοι θέλουν να τιμωρήσουν δια της ψήφου τους κυβερνώντες. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο προσαρμόζοντας την οικονομική πολιτική στις ανάγκες του λαού».