Τα επτά βήματα – άξονες της πολιτικής του με τα οποία η Αθήνα θα «προχωρήσει» στο μέλλον, παρουσίασε σήμερα ο υποψήφιος για το χρίσμα του δημάρχου Αθηνών, Νικήτας Κακλαμάνης.

Η δημιουργία εναλλακτικού αεροδρομίου χαμηλού κόστους, στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της Ελευσίνας, του Τατοΐου ή της Τανάγρας προκειμένου να ενισχυθεί η ανάδειξη της Αθήνας σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό, ο αγώνας για τον επαναπατρισμό του συνόλου των πολιτιστικών θησαυρών μας, η δημιουργία μιας «πολιτιστικής βιομηχανίας» στην πρωτεύουσα, με την αναβίωση θεσμών, όπως τα Παναθήναια και η Μεσολυμπιάδα, η ολοκλήρωση του Μεγάλου Περίπατου της Αθήνας που θα ενώνει την Ακρόπολη με την Ακαδημία του Πλάτωνος και θα συμπληρώνεται με τη πεζοδρόμηση του «Re Think Athens» από την Αμαλίας μέχρι το Αρχαιολογικό Μουσείο στην οδό Πατησίων και την πεζοδρόμηση της οδού Αθηνάς είναι μερικές από τις προτάσεις του συνδυασμού «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας».

Ο πρώην δήμαρχος Αθηνών κατέθεσε επίσης προτάσεις για την επανακατοίκηση του κέντρου της Αθήνας για νέους κατοίκους και καταστηματάρχες, την επιβολή τελών διέλευσης στις ιδιωτικές πλέον – πρώην δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και τη δημιουργία Ταμείου Αθηναϊκής Επανεκκίνησης, στο οποίο θα ενταχθούν όλες οι πιθανές πηγές χρηματοδότησης και θα καλύπτει ανάγκες όπως η κοινωνική κατοικία και η αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας. Ανήγγειλε επίσης ότι θα επιβραβεύονται κινήσεις όπως οι καλές επιδόσεις ανακύκλωσης με μείωση δημοτικών τελών και θα επιδοτείται η δημιουργία πράσινων ταρατσών, μπαλκονιών, ακάλυπτων χώρων.

Όπως σημείωσε ο κ. Κακλαμάνης, τα παραπάνω επτά βήματα της πολιτικής ατζέντας με την οποία κατέρχεται στις εκλογές η παράταξη «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», δημιουργούν μια νέα ταυτότητα για την πόλη. Βασικό του σύνθημα: «5Α – Ασφάλεια, Αλληλεγγύη, Ανάπτυξη, Αξιοπιστία, Ανεξαρτησία».