Θεσμικά και υπηρεσιακά ζητήματα για τις ανάγκες των δομών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών καθώς και την υφιστάμενη κατάσταση στον τομέα της Ψυχικής Υγείας συζήτησε με τους αρμόδιους η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη που επισκέφθηκε σήμερα το νοσοκομείο.

Η κα Ράπτη συναντήθηκε με τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Χ. Ροϊλό, την διοικήτρια του νοσοκομείου, Δ. Τσαγδή, τον υποδιοικητή Κων/νο Δούρο και στελέχη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και εκπροσώπους των εργαζομένων.

Εξετάστηκαν θέματα που αφορούν στη  βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών και τη δημιουργία νέων, στην αξιοποίηση επενδύσεων σε εξοπλισμό και ψηφιακές εφαρμογές τηλεϊατρικής, τη χρηματοδότηση των δομών και την στελέχωσή τους με προσωπικό, την εκπαίδευσή τους καθώς και προτεινόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες που διευκολύνουν το έργο των στελεχών Ψυχικής Υγείας και την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στους πολίτες.

«Η Ψυχική Υγεία αποτελεί κύρια μέριμνα και άμεση προτεραιότητα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας μετά την επίσκεψη της νέας υφυπουργού στο Ψ.Ν.Α.