Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα που είναι σε εξέλιξη μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Είναι η τελευταία διαβούλευση με την τρόικα γιατί ουσιαστικά θα έχουμε μπει σε τροχιά. Έτσι, είναι φυσικό να διευθετηθούν όλα τα ζητήματα. Υπάρχει μια διαφορετική προσέγγιση στα στοιχεία», ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου. Και πρόσθεσε: «Η ανάκαμψη είναι εντυπωσιακή και κάποιοι πρέπει να αναθεωρήσουν. Είναι κάτι που δεν περίμεναν και πρέπει να πειστούν για την ορθότητα των επιχειρημάτων μας».

Ο Σίμος Κεδίκογλου υποστήριξε ότι: «Δεν θέλει κανείς το κακό της Ελλάδας. Είμαστε σε διαβούλευση με τους πιστωτές μας. Είμαστε στο τέλος της διαδρομής. Πάμε από το πλεόνασμα να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του χρέους μας».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι τους τελευταίους μήνες η θετική μεταβολή στην ελληνική οικονομία είναι εντυπωσιακή.

Και τόνισε ότι η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στις θέσεις της. «Μπαίνουμε σε ανάπτυξη, το λένε τα στοιχεία της Κομισιόν».

Αναφερόμενος στις ομαδικές απολύσεις και το φόρο υπεραξίας, τόνισε: «Έχουμε βελτιώσει το αρχικό σχέδιο στο φόρο υπεραξίας. Δεν υπάρχει καμία επιχείρηση που να ζητά τις ομαδικές απολύσεις. Θα επιμείνουμε στις απόψεις μας. Έχουμε τη σύμφωνη γνώμη όλων». Και ανέφερε ακόμη: «Σε αυτή τη διαδικασία ανάκαμψης θα πρέπει να είμαστε σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις. Ο μεγάλος εχθρός είναι η ανεργία».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι: «Στόχος να προσφέρουμε στους Έλληνες τους καρπούς των θυσιών τους. Δεν θα πάρουμε νέα μέτρα. Αυτό είναι βέβαιο». Αναφέρθηκε όμως και στο θέμα των υδρογονανθράκων που θα δώσουν τεράστια έσοδα στην Ελλάδα.