Χωρίς κανένα έλεγχο και κανόνες άφησε η κυβέρνηση την εφαρμογή της τηλεργασίας επί πέντε μήνες, όπως καταγγέλλει η τομεάρχης Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, χαρακτηρίζοντας «επιβεβαίωση των καθυστερημένων αντανακλαστικών του, όταν πρόκειται για ζητήματα προστασίας των εργαζομένων» την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας ότι θα καταθέσει νομοσχέδιο για το θέμα.

Το υπουργείο «επί πέντε μήνες, μετά τα μέτρα ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας, και ενώ οι επιχειρήσεις είχαν αποκτήσει με απόφαση της κυβέρνησης τη δυνατότητα να επιβάλλουν μονομερώς τηλεργασία, άφησε χωρίς κανέναν έλεγχο και κανόνες την εφαρμογή της οδηγώντας σε γενικευμένη κατάχρηση», όπως αναφέρει η κα Αχτσιόγλου.

Σημειώνει, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε εγκαίρως ότι τα νέα δεδομένα στην αγορά εργασίας επιβάλλουν τη διαμόρφωση ενός αυστηρού πλαισίου εφαρμογής και ελέγχου της τηλεργασίας, το οποίο θα προστατεύει απόλυτα τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων, την τήρηση του ωραρίου, την προσωπική και οικογενειακή ζωή τους» και πως ήδη έχει καταθέσει δημόσια τέσσερις άξονες με αναγκαία μέτρα και αυστηρούς κανόνες εφαρμογής της τηλεργασίας.

«Ο κ. Βρούτσης χειρίζεται με επικοινωνιακά κριτήρια ένα ακόμη σοβαρό θέμα. Αντί να προαναγγέλλει μέτρα έπρεπε να τα έχει ήδη λάβει», σχολιάζει και προσθέτει ότι «για το πραγματικό περιεχόμενο του νομοσχεδίου θα αναμένουμε την κατάθεσή του, χωρίς μεγάλες προσδοκίες από την κυβέρνηση της μείωσης μισθών και της ακραίας ελαστικοποίησης της εργασίας». «Μέχρι τότε -για τον κ. Βρούτση- οι εργαζόμενοι σε καθεστώς τηλεργασίας μπορούν να περιμένουν», καταλήγει η κ. Αχτσιόγλου.