«Ήλπιζα ότι ο Δήμαρχος του Λονδίνου θα μπορούσε να συζητήσει με ψυχραιμία και με επιχειρήματα αυτό που αποτελεί αίτημα και του συντριπτικού ποσοστού των ιδίων των συμπατριωτών του, σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση του Guardian. Αντιθέτως, διαβάλλει τον κ. Κλούνεϊ αμφισβητώντας τη διανοητική του επάρκεια. Επιπλέον, διαστρεβλώνει τη θέση του συγκρίνοντάς τη με ναζιστικά σχέδια» δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, μόλις πληροφορήθηκε την επίθεση με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που εξαπέλυσε ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, κατά του Τζορτζ Κλούνεϊ.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, με αφορμή τις δηλώσεις του Αμερικανού ηθοποιού υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, ο δήμαρχος του Λονδίνου τον ειρωνεύτηκε και τον κατηγόρησε ότι «δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να υποστηρίζει τη χιτλερική ατζέντα για τους πολιτιστικούς θησαυρούς του Λονδίνου», και συμπλήρωσε: «Θα έπρεπε να αφήσει το σενάριο του Χόλιγουντ και να επικεντρωθεί στην ιστορία».

«Αισθάνομαι την ανάγκη να διαμαρτυρηθώ για το γεγονός ότι ο κ. Τζόνσον –με απαράδεκτο τρόπο- αποδίδει στον κ. Κλούνεϊ τις προθέσεις του Γκέρινγκ. Όπως, βεβαίως, θα διαμαρτυρόμουν, αν κάποιος –με εξίσου απαράδεκτο τρόπο- υποστήριζε ότι ο κ. Τζόνσον χρησιμοποιεί κάποιες από τις τεχνικές του Γκέμπελς» τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού.