Νέα μέτρα στήριξης του κόσμου της εργασίας και της επιχειρηματικότητας θα ανακοινώσει αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πιο συγκεκριμένα, στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» θα απαντήσει στην Βουλή σε ερώτηση της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, για την οικονομία και την εργασία

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

Οι πρωτοβουλίες αυτές, μεταξύ άλλων, θα αφορούν το Πρόγραμμα «Συνεργασία», τις ασφαλιστικές εισφορές και τη γενναία μείωση της προκαταβολής φόρου.

Ερωτηθείς εάν οι εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη θα αφορούν μόνο τις τουριστικές επιχειρήσεις και εάν θα είναι το τελευταίο «πακέτο» παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ξεκαθάρισε ότι η τοποθέτηση του πρωθυπουργού θα είναι ευρύτερης έκτασης και δεν θα αφορά μόνο τον τουριστικό κλάδο.

Και επανέλαβε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης θα επικαιροποιείται ανάλογα με τις εξελίξεις αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν και άλλες παρεμβάσεις.

Σημείωσε ότι μετά το άνοιγμα του τουρισμού σταδιακά από τις 15 Ιουνίου και με μεγαλύτερη ένταση από χθες, «προσπαθούμε να δούμε ποιες είναι οι ανάγκες για τον κόσμο της εργασίας και της επιχειρηματικότητας, πρώτον γιατί νοιαζόμαστε και δεύτερον γιατί μπορούμε, καθώς χειριστήκαμε συνετά τα οικονομικά και δανειστήκαμε με χαμηλά επιτόκια».

Ο κ. Πέτσας ανέφερε επίσης σε σχετικές ερωτήσεις ότι είναι θέμα ημερών να φτάσει στις εφορίες η εγκύκλιος για τον επιμερισμό των τελών κυκλοφορίας των ΙΧ.

Όσον αφορά στην καταβολή του δώρου Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα, υπενθύμισε με νόημα ότι είναι υποχρεωτική και ότι αλλιώς επιλαμβάνεται το ΣΕΠΕ, απευθύνοντας ένα μήνυμα στους ασυνεπείς εργοδότες, δεδομένου ότι 30 Ιουνίου έληξε η προθεσμία για την καταβολή.

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ελληνικό

Πριν την ώρα του πρωθυπουργού, αύριο το πρωί, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τον χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, όπου μετά από 20 χρόνια, μπήκαν επιτέλους μπουλντόζες για να ξεκινήσει η κατασκευή του μεγαλύτερου έργου στην Ελλάδα και από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

Ένα έργο που, όπως τόνισε ο κ.Πέτσας: «Αξιοποιεί έκταση 6.200 στρεμμάτων σε μια από τις ωραιότερες περιοχές της Αττικής και της Χώρας μας.

Περιλαμβάνει, με δαπάνες του επενδυτή, όλα τα αναγκαία δίκτυα υποδομής όπως, οδοποιίας, 50 χλμ πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων, τραμ, και λοιπών δικτύων.

Δημιουργεί ένα τεράστιο πνεύμονα πρασίνου έκτασης 2.000 στρεμμάτων (αντίστοιχης έκτασης με το Hide Park του Λονδίνου), με πολλαπλές δραστηριότητες και μια ελεύθερης πρόσβασης παραλία έκτασης 1 χλμ. Αγγίζει το ποσό των 8 δις. Ευρώ.

Δημιουργεί 12.000 θέσεις εργασίας στη φάση της κατασκευής και 70.000 θέσεις εργασίας στη φάση της ανάπτυξής του.

Πρόκειται για ένα έργο που αλλάζει την εικόνα της Ελλάδας στον κόσμο και την όψη του λεκανοπεδίου της Αττικής».