Σε παρερμηνεία των λεγομένων του αποδίδει ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος το σάλο που ξέσπασε μετά τη συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά 90,1» λέγοντας ότι «υπήρχε επηρεασμός (σ.σ. της Δικαιοσύνης) από κάποιους από μας, που ήθελαν μια πιο γρήγορη πορεία της προς αυτά που νόμιζαν ότι θα μπορούσαν να αποκαλυφθούν».

Όπως τονίζει με ανακοίνωσή του ο βουλευτής της μείζονος αντιπολίτευσης με το «κάποιοι από μας» δεν εννοούσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως αποδόθηκε από τα μέσα ενημέρωσης, αλλά με τα λεγόμενά του «φωτογράφιζε» τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Όπως τονίζει ο βουλευτής στην ανακοίνωσή του: «Σε πρόσφατες συνεντεύξεις μου (Σκάι 29/6, Παραπολιτικά 30/6) μεταξύ άλλων διαπιστώσεων για τη “μη ποδοσφαιροποίηση” της πολιτικής, καυτηρίασα την αθέμιτη παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη – κορυφαίου υπουργού της Κυβέρνησης της ΝΔ – στη Δικαιοσύνη, με προκλητικές δηλώσεις εναντίον της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς.

Οι δηλώσεις του αυτές οδήγησαν και την ηγεσία του Αρείου Πάγου να απαιτήσει σεβασμό της Δικαιοσύνης. Προφανώς το «κάποιοι από εμάς» που ανέφερα αφορούσε εν γένει στους πολιτικούς, που είχα προαναφέρει στην προηγούμενη πρόταση και φωτογράφιζε τον κ. Γεωργιάδη, τον οποίον κατονόμασα και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έσπευσαν να ερμηνεύσουν κακόβουλα κάποια ΜΜΕ, κόβοντας το σημείο στο οποίο είχα αναφερθεί στον κ. Γεωργιάδη.

Για αυτόν τον λόγο και τόνισα ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί να εκπληρώσει το σημαντικό ρόλο της και οι υπουργοί να μην ενδίδουν στον πειρασμό να παρέμβουν. Αυτά προς άρση παρεξηγήσεων…».

Νωρίτερα, ο κ. Παπαδόπουλος είχε τονίσει στη ραδιοφωνική συνέντευξή του τα εξής: «Πρέπει να σεβαστούμε οι πολιτικοί την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

Υπήρχε επηρεασμός από κάποιους από μας που ήθελαν μια πιο γρήγορη πορεία της δικαιοσύνης προς αυτά που νόμιζαν και είχαν και εδώ αυταπάτες, ότι θα μπορούσαν να αποκαλυφθούν. Υπήρξε επιχείρηση επηρεασμού αλλά τα πρόσωπα της δικαιοσύνης δεν πρέπει να υπακούουν σε εντολές πολιτικών.

Ότι και να έλεγε ο Παπαγγελόπουλος δεν είχε καμία υποχρέωση ο δικαστικός που τον άκουγε να τον υπακούσει. Και αυτό ισχύει φυσικά και για όλους τους υπουργούς».

Παράλληλα είχε αναφερθεί και στη δήλωση του προέδρου του κόμματός του Αλέξη Τσίπρα για τη γνωστή φράση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έλεγξε τους αρμούς της εξουσίας» όταν ήταν στην κυβέρνηση.

«Είδατε, τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, και το ζήτημα περί αρμών της εξουσίας που είπε ο Αλέξης Τσίπρας συζητήθηκε πολύ στα όργανα μας. Ο Αλέξης Τσίπρας ομολόγησε ότι έφαγε και πολλές σφαλιάρες για αυτή την άποψη περί αρμών της εξουσίας.

Για να σας το πω και λίγο ιδεολογικά οι “αρμοί της εξουσίας” κατέχονταν για πάρα πολλές δεκαετίες από το σοβιετικό σύστημα και όμως το σοβιετικό σύστημα κατέρρευσε και ας είχε τους αρμούς της εξουσίας.

Γι’ αυτό το θέμα είναι οι ιδέες και πόσο αυτές επηρεάζουν τις ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας.

Οι αρμοί της εξουσίας έχουν την ανεξαρτησία τους και την ιδιαιτερότητα τους και δεν πρέπει η κυβέρνηση και οι πολιτικοί να προσπαθούμε να ελέγξουμε τους αρμούς της εξουσίας αυτό είναι λαθεμένη προσέγγιση».