Τη λέξη «ανοησίες» χρησιμοποίησε η πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα, για να σχολιάσει τις δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, σχετικά με τα ελληνοτουρκικά ζητήματα.

Ο κ. Πάιατ είχε δηλώσει μέσω συνέντευξής του Mega ότι από την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας «νικητής θα βγει μόνο η Ρωσία».

Η θέση της ρωσικής πρεσβείας αναφέρει: «Είναι ανοησίες οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα στη συνέντευξή του στο MEGA TV ότι ο νικητής, σε περίπτωση κλιμάκωσης μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας, δήθεν θα είναι ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Είναι απαράδεκτο ένας ξένος διπλωμάτης να επιτρέπει στον εαυτό του κάτι τέτοιο. Προφανώς, ο πρέσβης απέκτησε αυτό το ανάρμοστο ύφος κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ουκρανία».

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα είχε αναφέρει -μεταξύ άλλων- επίσης ότι «τα ελληνικά σύνορα δεν μπορούν να αλλάξουν». Επιπλέον, εξέφρασε για ακόμα μια φορά την στήριξη της χώρας του στη δική μας απέναντι στις προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας σε Έβρο και Αιγαίο.

Ακόμα, ο κ. Παιατ επανέλαβε πως η κυριαρχία της Ελλάδας είναι αδιαπραγμάτευτη. Αυτή η αναφορά του υπήρξε θέμα που απασχόλησε τουρκικά ΜΜΕ, όπως η τουρκική έκδοση του ΒΒC και το δίκτυο Haberler.