Ολόκληρη η ηγεσία και η αφρόκρεμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αναμένεται να βρεθεί στη χώρα μας σε περίπου τρεις μήνες από σήμερα.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κεντροδεξιού πολιτικού κόμματος του Ευρωκοινοβουλίου, στο οποίο εντάσσεται και η Νέα Δημοκρατία, θα πραγματοποιήσει το συνέδριό του τον Μάιο στην Κρήτη και ήδη έχουν ξεκινήσει να γίνονται οι σχετικές προετοιμασίες. Από την επιλογή του κατάλληλου χώρου στο νησί μέχρι το κλείσιμο των ξενοδοχείων που θα μείνουν οι υψηλοί καλεσμένοι.

Το παρών φυσικά θα δώσει τις ημέρες του συνεδρίου τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και οι επτά ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ήτοι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Μαρία Σπυράκη, η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, η Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου και ο Γιώργος Κύρτσος.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης αν και εξελέγη με το κόμμα, διαγράφηκε με απόφαση του πρωθυπουργού τέλη του προηγούμενου μήνα, μετά τη θέση που πήρε υπέρ του ΠΑΟΚ με ανάρτησή του στα social media.

Θυμίζουμε ότι το ΕΛΚ είναι το μεγαλύτερο πολιτικό κόμμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 1999 (αυτή τη στιγμή κατέχει τις 182 από τις 754 έδρες) και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο από το 2002 αφού κατέχει την πλειοψηφία των εθνικών αντιπροσώπων των Κρατών Μελών σε όλα τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Συμβούλιο της Ευρώπης.