Στα εγκαίνια της «Αγοράς του Καταναλωτή», εκτός από τον κ. Σαμαρά, παρευρέθηκε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος παρέλαβε και επιταγή 851.360 ευρώ ως τελευταία δόση από το συνολικό ποσό των 4,3 εκατ. ευρώ που αποδίδει ο Οργανισμός ως επιστροφή κεφαλαίου στο ελληνικό δημόσιο μια και ο Οργανισμός έχει καταφέρει να γυρίσει σε κερδοφορία.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης ανέφερε στην τελετή των εγκαινίων: «Μεγαλύτερη υποχρέωσή μας είναι να στηρίξουμε τους καταναλωτές. Με το άνοιγμα της αγοράς του Καταναλωτή οι πολίτες θα δουν όφελος στην τσέπη τους αφού θα μπορούν να ψωνίζουν σε τιμές χονδρικής». Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ακόμη ότι απόφαση του υπουργείου είναι να υπάρξει αντίστοιχο μοντέλο και στη Θεσσαλονίκη ενώ πρόσθεσε ότι η ενεργοποίηση του σταθμού του ΟΣΕ που βρίσκεται κοντά στην αγορά θα συμβάλει στην εξυπηρέτηση των χονδρεμπόρων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Οργανισμού Κεντρικής Αγοράς Αθηνών Παναγιώτης Σταμπουλίδης, σημείωσε ότι «η επιστροφή στην κερδοφορία και η αύξηση του κύκλου εργασιών, σηματοδοτούν μια νέα εποχή για έναν νέο μεγάλο δημόσιο Οργανισμό που με εθνική εμβέλεια διασφαλίζει τον υγιή ανταγωνισμό στο χονδρεμπόριο τροφίμων και κατ’ επέκταση σε όλο το φάσμα διακίνησης τροφίμων, διασφαλίζει την διάθεση των αγροτικών και αλιευτικών προϊόντων και εγγυάται την πρόσβαση των πολιτών στα αγαθά».

Ο ίδιος ανέφερε ότι «στον ΟΚΑΑ, αποτυπώνεται η αποτελεσματικότητα της νέας αντίληψης για το Δημόσιο Μάνατζμεντ που εφαρμόζουμε στα πλαίσια της εθνικής προσπάθειας, η δυνατότητα ενίσχυσης των δημόσιων εσόδων και η ανταποδοτικότητα στους συναλλασσόμενους».

Παράλληλα ανέφερε ότι «για τον ΟΚΑΑ βασικός στόχος της δημιουργίας της Αγοράς του Καταναλωτή, είναι το όφελος του τελικού καταναλωτή. Πιστεύουμε πως τέτοιες ενέργειες που στηρίζουν έμπρακτα τον πολίτη είναι απαραίτητες και συμβάλλουν στην ενίσχυση της εθνικής μας οικονομίας».