Προβάδισμα έναντι των προκατόχων τους του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά την καταλληλότητά τους για το κάθε υπουργείο καταγράφουν οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Η μέτρηση για λογαριασμό της «Βεργίνα Τηλεόραση», δείχνει πως οι ερωτηθέντες θεωρούν καταλληλότερους τους υπουργούς της τωρινής κυβέρνησης σε σχέση με εκείνους του ΣΥΡΙΖΑ στους ίδιους υπουργικούς θώκους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ερωτήματα που τέθηκαν από την εταιρεία Interview, οι πολίτες θεωρούν καταλληλότερους τους υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας με πρώτο τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θεωρείται καταλληλότερος με ποσοστό 61,5% έναντι της Όλγας Γεροβασίλη, που συγκεντρώνει 19,8%.

Στο υπουργείο Οικονομικών ο Χρήστος Σταϊκούρας θεωρείται καταλληλότερος με ποσοστό 48,6% έναντι του Ευκλείδη Τσακαλώτου, που συγκεντρώνει 37,5%.

Στο υπουργείο Άμυνας ο Νίκος Παναγιωτόπουλος θεωρείται καταλληλότερος με 58,4% έναντι 12,6% του Πάνου Καμμένου.

Στο Εξωτερικών ο Νίκος Δένδιας συγκεντρώνει 49,8% έναντι 26,5% του Νίκου Κοτζιά.

Στο Εσωτερικών ο Τάκης Θεοδωρικάκος συγκεντρώνει 50,2% έναντι 29,1% του Πάνου Σκουρλέτη.

Στο υπουργείο Ενέργειας, ο Κωστής Χατζηδάκης συγκεντρώνει 51,9% έναντι 28,9% του Γιώργου Σταθάκη.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο Άδωνις Γεωργιάδης θεωρείται καταλληλότερος με 52,7% έναντι 30,9% του Γιάννη Δραγασάκη.

Στο υπουργείο Τουρισμού ο Χάρης Θεοχάρης θεωρείται καταλληλότερος της Έλενας Κουντουρά, με ποσοστά 45,5% και 23,6% αντίστοιχα.

Στο υπουργείο Υγείας ο Βασίλης Κικίλιας συγκεντρώνει 50,4% έναντι 23,5% του Ανδρέα Ξανθού.

Αναφορικά με τη διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού, ποσοστό 21,1% θεωρεί πως η κυβέρνηση της ΝΔ το χειρίζεται καλύτερα ενώ 4 στους δέκα λένε πως το χειρίζεται το ίδιο με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η έρευνα έγινε τηλεφωνικά, σε δείγμα 750 ερωτηθέντων, το διάστημα 12 έως 18 Νοεμβρίου.

Δείτε όλη τη δημοσκόπηση εδώ.