Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Νέα Δημοκρατία για τις δηλώσεις Πέτσα για τις περιπολίες στο Αιγαίο

«Αυξημένες περιπολίες θα έπρεπε κανονικά να σημαίνουν αυξημένες διασώσεις»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:49
01/11/2019
Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Νέα Δημοκρατία για τις δηλώσεις Πέτσα για τις περιπολίες στο Αιγαίο
13
loading

«Δυστυχώς ακούσαμε χθες τον πρωθυπουργό να ψεύδεται ενώπιον της Βουλής για τις δηλώσεις του κ. Πέτσα, αλλά τα βίντεο είναι αδιάψευστος μάρτυρας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξη του στον ρ/σ Κανάλι 1. Επανέλαβε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΝΔ, να δώσει διευκρινίσεις και απαντήσεις για τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου περί «περισσότερων ναυαγίων στο Αιγαίο σε συνέχεια των αυξημένων περιπολιών» και για τα «περί συμψηφισμού του προσφυγικού με τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και την ΑΟΖ». «Αλίμονο αν η χώρα μας μπει σε αυτήν τη λογική», πρόσθεσε.

Ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη είχε ζητήσει διευκρινίσεις από την περασμένη εβδομάδα, «αφού αυξημένες περιπολίες θα έπρεπε κανονικά να σημαίνουν αυξημένες διασώσεις».

Ασκώντας κριτική στο νομοσχέδιο για το άσυλο που ψηφίστηκε χθες, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «το προσφυγικό δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακές κορώνες ή λογικές καταστολής» και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει «στη διεθνοποίηση του θέματος, όπως ακριβώς είχε κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ». «Απαιτείται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την κατανομή των προσφύγων στην Ελλάδα και την αποσυμφόρηση των νησιών μας», συμπλήρωσε.

Ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι «διεθνείς οργανισμοί και οργανώσεις περιγράφουν με μελανά χρώματα τη στάση της κυβέρνησης ΝΔ στο προσφυγικό και έχουν αποδοκιμάσει το ψηφισθέν σχέδιο νόμου, αφού αντίκειται στο διεθνές δίκαιο και καταστρατηγεί συγκεκριμένες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα». «Το νομοσχέδιο για το άσυλο είναι ιδεοληπτικό, γιατί καταστρέφει το αναφαίρετο δικαίωμα των προσφύγων να ζητούν άσυλο», υπογράμμισε.

«Ο πρωθυπουργός είναι βαρύτατα εκτεθειμένος»

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι βαρύτατα εκτεθειμένος μετά τη χθεσινή συζήτηση, γιατί στην ουσία δε σχολίασε τον τρόπο απόδοσης των δηλώσεων Πέτσα, αρνήθηκε την ύπαρξή τους», δήλωσε η γ’ κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm» για τη χθεσινή πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το άσυλο.

«Κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ουσία ότι ψεύδεται, ότι δεν υπήρχαν αυτές οι δηλώσεις και μάλιστα με πολύ προκλητικό τρόπο, λέγοντας "να τις καταθέσετε". Φυσικά αυτές οι δηλώσεις είχαν γίνει σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα, είχαν ανακοινώσεις τύπου, είχαν αναρτηθεί και φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ δια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου κ. Τζανακόπουλου τις κατέθεσε. Εδώ τίθεται ένα σοβαρό θέμα: Είτε ο κ. Μητσοτάκης δε γνώριζε -που είναι πολύ δύσκολο να το πιστέψει κανείς- οπότε πρέπει να ζητήσει συγνώμη για το θεσμικό ατόπημα να κατηγορήσει για ψέματα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είτε γνώριζε, την κάλυψε, προσπάθησε με αυτόν τον τρόπο να ξεπεράσει το θέμα, έδειξε και μία απίστευτη αλαζονεία και παραπληροφόρηση και για τον ελληνικό λαό όταν μιλάει στη Βουλή και σε αυτή την περίπτωση πάλι τίθεται ένα θέμα. Θα ήθελα να ρωτήσω ο κ. Μητσοτάκης σήμερα πώς μπορεί να έχει στην κυβέρνηση έναν κυβερνητικό εκπρόσωπο του οποίου τις δηλώσεις είτε δε γνωρίζει, είτε καλύπτει;», ανέφερε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική για το προσφυγικό- μεταναστευτικό παρατήρησε ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσγειώθηκε απότομα στην πραγματικότητα», καθώς «ως αξιωματική αντιπολίτευση η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης είχαν μία ισοπεδωτική προσέγγιση των πραγμάτων, κατηγορούσαν για τα πάντα την κυβέρνηση και μετά τις εκλογές αναγκάστηκαν να παραδεχθούν -και χθες ο πρωθυπουργός το είπε με σαφήνεια- ότι είναι ένα γεωπολιτικό πρόβλημα, το οποίο οφείλει η χώρα μας να αντιμετωπίσει με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία και να το διεθνοποιεί».

«Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη διέφερε πολύ από τις ομιλίες των βουλευτών, που ήταν πολύ πιο ακραίες και αντιδραστικές απέναντι σε όλη αυτή τη διαδικασία διαχείρισης του προσφυγικού προβλήματος», σημείωσε η κ. Ξενογιαννακοπούλου, ενώ διευκρίνισε ότι «η κριτική που ασκήθηκε χθες στο νομοσχέδιο, η οποία δεν ήταν ισοπεδωτική αλλά έντονη σε βασικά σημεία, είναι ότι θα έχει και νομικά και ανθρωπιστικά προβλήματα, για παράδειγμα δεν μπορεί το θέμα της κράτησης από εξαίρεση να γίνεται κανόνας, δεν μπορεί η προσφυγή στον δεύτερο βαθμό να δυσχεραίνεται τόσο πολύ δικονομικά, που στην ουσία σχεδόν να ακυρώνεται η δυνατότητα».

Κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το τέλος της μονιμότητας στους νεοπροσλαμβανόμενους της ΔΕΗ η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Είναι σαφές ότι ο κ. Χατζηδάκης ομολόγησε ότι καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας που ισχύουν στη ΔΕΗ στη λογική της κυβέρνησης [...] Ήδη οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ήταν αορίστου χρόνου. Αυτό που κάνει ο κ. Χατζηδάκης είναι ότι έρχεται να πει ότι θα είναι συμβασιούχοι οι νέοι εργαζόμενοι, δηλαδή κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα αρνητικό, σημαίνει εργαζόμενοι με απόλυτη ομηρία και ανασφάλεια, δύο κατηγορίες και ταχύτητες εργαζομένων και συνεπάγεται φυσικά και απολύσεις εύκολες και για τους νυν, αλλά πολύ περισσότερο για τους νέους εργαζόμενους που θα προσλάβει, άρα είναι στη λογική μίας κυβέρνησης η οποία έρχεται να απαξιώσει περαιτέρω τη ΔΕΗ, ενδεχομένως στρώνει και το χαλί για την ιδιωτικοποίηση και σε κάθε περίπτωση και στη λογική της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων και διαπραγματεύσεων ανοίγει την πόρτα και για τις υπόλοιπες ΔΕΚΟ και δημόσιες επιχειρήσεις».

Σχετικά με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης η κ. Ξενογιαννακοπούλου παρατήρησε: «Η κυβέρνηση της ΝΔ πλέον εκεί που αρνιόταν την οικονομική πορεία της χώρας και την έξοδο από τα μνημόνια τώρα βασίζεται στα κεκτημένα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ [...] Υπάρχει αφενός μια αξιοποίηση όλων των φορολογικών μέτρων, όπως για τον ΕΝΦΙΑ, που είχε ψηφίσει η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα στην πράξη βλέπουμε να υπάρχει μια αμφισβήτηση του αφορολόγητου, τη στιγμή που υπάρχει αύξηση όσον αφορά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές ως υποχρέωση για τη συγκρότηση του αφορολογήτου [...]Όλη η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης- άρα και η φορολογική έρχεται τη στιγμή που έχουν εγκαταλείψει την επαναδιαπραγμάτευση για τα πλεονάσματα- βασίζεται σε μια πρόβλεψη αυξημένη σε ό,τι αφορά την αναπτυξιακή πορεία της χώρας».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

13
σχόλια
 1. avatar PanosGianaros

  KOYIZ :
  Ποιά εταιρία προσφέρει ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ στην Νεα Δημοκρατία το σαμπουάν
  που ΛΟΥΖΟΝΤΑΙ πρώτα οι πρόσφυγες , , και μετά . . . Λιάζονται για να στεγνώσουν . . . !

  1. avatar @PanosGianaros

   TASIA'S Sunshine Shampoo. For more tears.

 2. avatar Δεν είμαστε ,

  οικονομολόγοι ούτε πολιτικοί,αλλά διαθέτουμε
  τουλάχιστον μυαλό και καταλαβαίνουμε ο'τι διαβάζουμε,
  παραποιήτε τα πάντα.

 3. avatar ΛΑΝΤΖΕΡΗΣ

  ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΣΑΣ.
  ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΒΛΗΜΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ.
  ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ........................
  Το 40% του μισθου σας να μη πηγαινει στα αχρηστα κομματικα τσιρακια σας...............

 4. avatar Ψεύτες

  Η ανικανότητα της κυβέρνησης φέρνει χιλιάδες λαθρομετανάστες στην Ελλάδα!
  Ψηφίστηκαν υποσχόμενοι πως θα ακυρώσουν το μακεδονικό και θα λύσουν τη μαζική εισβολή των λαθρομεταναστών.

  1. avatar συριζοτρολίτσα

   με τα λεγόμενα του ανύπαρκτου των συντροφοφασιστάκων και των αχρηστερών σαν και εσένα οι Έλληνες καταλαβαίνυον ότι έχετε πρόβλημα με την Ελληνική γλώσσα. Για να βοηθήσω προτείνω δύο λύσεις : 1)φροντιστήριο Ελληνικών με τους Λ Α Θ Ρ Ο Μ Ε Τ Α Ν Α Σ Τ Ε Σ που κουβαλήσατε, 2) Ελληνικό σχολείο με ΑΜΕΑ.

 5. avatar κουτσα δυο

  Για κοψτε δυο μουρες φωτογραφια που εβαλε ο συμπαραστατης του = newsbeast.gr=
  Βεβιως διαμαρτυρονται διοτι δεν τους δεινουν ιθαγενεια ελληνικη για να ψηφησουν
  οπως εκανε ο συριζα

 6. avatar ena

  Για λύπηση ο ΚΛΕΩΝ με αυτά που λέει, μαλλον κάνει οτι δεν καταλαβαίνει τι δήλωσε ο κ .πετσας, ή και αυτός μοιάζει της άλλης ΄συμμορίας'....

 7. avatar greg

  ΦΑΓΩΘΙΚΑΤΕ ολοι με τους λαθρομεταναστες
  αφηστε τους ησυχους επιτελους …τι σας πειραζουν …
  μεχρι τον επομενο χρονο θα υπαρξει πληρη αφομειωση …
  των ΕΛΛΗΝΩΝ βεβαια… μια τοσο μικρη χωρα χρειαζεται
  τα εκατομμυρια των επενδυτων….. όμως σιγα σιγα
  πρεπει να μαθαινουμε κ για τον πολιτισμο τη θρησκεια τους
  η ρωτηστε τους συριζεους π τα ξερουν από πριν ….
  ανοιξτε και κανα κορανι ρεεε ..μη βαριεστε….αγοραστε
  και κανα τσαντορ (στην ομονοια 2ε) για δωρο …στη γυναικα σας…
  Σιγα σιγα…. Μη μας ερθει αποτομα….νομιζω τελικα ότι ο ΜΗΤΣ
  τα κανει καλυτερα από τον ΑΛ6 σ αυτό το θεμα….ειναι πολύ
  ανθρωπιστης…. Και πολύ ευαισθητος@#@ οποιος πει κατι για
  ρατσισμο …το μονο που λεει είναι ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ….

 8. avatar A:c

  Πάντως η συριζολογικη σας σπάει .....καρύδια κ.χαριτση .

 9. avatar Ευτυχώς μιλάνε και δεν ξεχνάμε απο τι γλυτώσαμε

  Σε κάθε ευκαιρία να μιλήσουν σε κάθε ανάσα της βρόμικης ζωής τους απλά αποδεικνύουν πόσο ανθέλληνες είναι και ποιο είναι το σχέδιο τους να συνεχίσουν απο εκεί που το άφησαν για εξισλαμισμό και λαθροεποικισμό.

 10. avatar Αφωνος

  Τουρκοσποροι Συριζαιοι... θέλετε να συνεχίσει η απόβαση και το ξεφραγκο αμπέλι που είχατε... ουστ

 11. avatar ΚΛΕΩΝ

  Oποιος ακουσε και ειδε τις δηλωσεις Πετρα....ξερει οτι ο Αλεξης Τσιπρας και η συμμορια του για ακομα μια φορα παραποιει και λεει ψεματα!!!
  Δεν μπορει το ατομο να λειτουργησει σαν κανονικος ανθρωπος!
  Το ψεμα εχει γινει μερος της ζωης του!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει