Χείμαρρος ο Πολάκης στην προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο: «Δεν αποχωρούμε»

Η ψηφοφορία εξαίρεσης που έφερε ένταση


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22:01
29/10/2019
Χείμαρρος ο Πολάκης στην προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο: «Δεν αποχωρούμε»
20
loading

Την εξαίρεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλο και Παύλου Πολάκη από την ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, ψήφισαν, όπως σας ενημέρωσε σε παλαιότερη ανάρτηση το newsbeast.gr, οι βουλευτές της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής.

Από την ψηφοφορία απείχε ο ΣΥΡΙΖΑ. Κατά της εξαίρεσης των δύο βουλευτών τάχθηκε το ΚΚΕ. Παρών δήλωσε η Ελληνική Λύση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει στην ειδική επιτροπή τη δυνατότητα να εξαιρεί μέλη της και προαναγγέλλει ότι όλοι οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχουν οριστεί να μετέχουν στην επιτροπή θα παραστούν κανονικά στην επόμενη συνεδρίαση που ορίστηκε την Πέμπτη για να εξετάσει τον πρώτο μάρτυρα.

Σε ψηφοφορία τέθηκε γραπτό αίτημα εξαίρεσης των δύο βουλευτών που είχε υποβληθεί από το Κίνημα Αλλαγής, αλλά βρήκε σύμφωνη τη ΝΔ. Μετά την απόφαση που ελήφθη, ο πρόεδρος της Βουλής πρέπει να απευθύνει επιστολή στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να ορίσει τους βουλευτές που θα αντικαταστήσουν τους κ.κ. Παύλο Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλο στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο προεξοφλούν ότι αντικατάστασή τους δεν θα υπάρξει, καθώς έχουν ήδη οριστεί από τον Αλέξη Τσίπρα να εκπροσωπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή.

«Το πρόβλημα είναι πλέον του κ. Τσίπρα, στην περίπτωση που δεν αποδεχθεί απόφαση που έλαβε η ειδική επιτροπή», ανέφερε πηγή μετά το τέλος της συνεδρίασης, όταν ρωτήθηκε πώς θα αντιμετωπιστεί η παρουσία των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου, την προσεχή Πέμπτη στην Επιτροπή. «Είναι μείζον ζήτημα αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αγνοήσει την απόφαση της Επιτροπής», ανέφερε η ίδια πηγή.

Πολάκης: Εμείς δηλώνουμε ότι δεν αποχωρούμε

«Δεν έχει υπάρξει ιστορικά, απόφαση ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης να εξαιρεί μέλη της», είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μόλις ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση.

«Γίνεται προσπάθεια να συγκαλύψουν την κλοπή 32,3 δισ. ευρώ μόνο από το φάρμακο», είπε ο Παύλος Πολάκης και πρόσθεσε: «Ο Θανάσης Πλεύρης είναι πιο μεροληπτικός από εμάς.

Έχει υπογράψει δικόγραφο που έκανε αγωγή ο Άδωνις στη Novartis. Αυτός είναι αμερόληπτος; Ο Κεγκέρογλου, μαζί με τον Λοβέρδο δεν καταθέτανε μηνύσεις, εναντίον μας, πέρυσι και πρόπερσι για την τιμολόγηση των φαρμάκων; Αυτοί είναι αμερόληπτοι; Και είμαστε εμείς οι μεροληπτικοί; Εμείς που ανακαλύψαμε τις βρομιές και τις πομπές τους και την κλοπή τους και τη στείλαμε στο δικαστήριο, είμαστε μεροληπτικοί και αυτοί τους βαστάγανε φανάρι, όταν κλέβανε, δεν είναι;", ανέφερε ο κ. Πολάκης βγαίνοντας από την αίθουσα της συνεδρίασης.

Σε ερώτημα τι θα γίνει αν, την προσεχή Πέμπτη που συνεδριάζει η επιτροπή προκειμένου να εξετάσει ως μάρτυρα τον Κωνσταντίνο Φρουζή, δεν επιτραπεί η είσοδος στους κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλο, απάντησε: «Πως δεν θα μας επιτρέψουν; Τι θα κάνουν; θα φέρουν τη φρουρά; Ρωτήστε τους εκείνους. Εκείνοι έχουν το πρόβλημα. Δεν το έχουμε εμείς. Εμείς δηλώνουμε ότι δεν αποχωρούμε γιατί δεν τους αναγνωρίζουμε το δικαίωμα να αποφασίσουν. Και όσους νομικούς ακροβατισμούς και να κάνουν, περί της κατ΄αναλογίαν εφαρμογής του Ποινικού Κώδικα, εμείς λέμε ότι δεν μπορεί να κάνουν επιλεκτική επίκληση των άρθρων του Ποινικού Κώδικα. Τα υπόλοιπα είναι, όπως λέει και ο συνάδελφος Γιάννης Ραγκούσης, χουντοεπιτροπές».

Η γνωμοδότηση

Η συζήτηση στην επιτροπή για την εξαίρεση των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλο κράτησε 2,5 ώρες. Κατά τη διάρκεια αυτής, οι βουλευτές της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής επικαλέστηκαν γνωμοδότηση την οποία είχε εκδώσει το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής τον Φεβρουάριο του 2010.

Η γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου που εκδόθηκε το 2010 ανέφερε ότι πρέπει να εξαιρεθούν από μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το Βατοπέδι, πρόσωπα που εξετάστηκαν ως μάρτυρες σε προηγούμενη διερεύνηση της υπόθεσης αλλά και υπουργοί των οποίων οι πράξεις ή παραλείψεις εντάσσονταν στο αντικείμενο διερεύνησης της Επιτροπής.

Το 2010 στην εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι, μετά την αμφισβήτηση της συμμετοχής δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ, οι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, επέλεξαν για λόγους προσωπικής ευαισθησίας να ζητήσουν την αντικατάστασή τους. Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ όμως, τότε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ είχε κατηγορήσει τη ΝΔ για παρελκυστική τακτική και δικονομική ακροβασία, για να εμποδιστεί η πλήρης αποκάλυψη της αλήθειας.

Απόψε όμως η ΝΔ επισήμανε ότι σε εκείνη την περίπτωση ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ είχε επιχειρηματολογήσει υπέρ της γνώμης που διατύπωνε το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής.

Κατά τη διάρκεια της αποψινής συνεδρίασης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης κατήγγειλε ότι «με τη βία της πλειοψηφίας αποφασίζεται η μετατροπή της ειδικής επιτροπής σε χούντα». Η φράση του προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ και ο Κώστας Καραγκούνης ζήτησε να καταδικαστεί η παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ένταση ήταν τέτοιας έκτασης που ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννης Μπούγας, επισήμανε ότι έχει δικαίωμα να εφαρμόσει το άρθρο του Ποινικού Κώδικα για διατάραξη συνεδρίασης, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλουν προειλημμένη απόφαση για να διωχθούν από την επιτροπή πολιτικοί αντίπαλοι της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής.

Το ΚΚΕ

«Εμείς, από την πρώτη στιγμή είχαμε τονίσει ότι δεν θα εμπλακούμε σε άγονες αντιπαραθέσεις. Θεωρούμε ότι όλη η εξέλιξη των πραγμάτων οδηγεί σε μια εκφυλιστική διαδικασία τη λειτουργία της επιτροπής η οποία θα είναι σε βάρος της διερεύνησης της υπόθεσης», δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

Ο βουλευτής αναφερόμενος στο αίτημα εξαίρεσης των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλο είπε ότι «έχει, από νομική άποψη βασιμότητα. Όμως υπάρχει μια τεράστια αντίφαση η οποία προκύπτει από την ισχύ του άρθρου 86 του Συντάγματος για την ευθύνη των υπουργών, για το οποίο το ΚΚΕ έχει ζητήσει την πλήρη κατάργησή του και τότε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν το δέχθηκαν να καταργηθεί».

«Το άρθρο 86 του Συντάγματος δίνει ανακριτικές αρμοδιότητες σε ένα πολιτικό σώμα. Από αυτή την άποψη, δεν μπορεί ένα σώμα το οποίο είναι ήδη πολιτικό, ήδη έχει άποψη, να χάσει τον πολιτικό του χαρακτήρα. Είναι σα να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

Από αυτή την άποψη η οποία εξαίρεση συνιστά υποκρισία, δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο που μπορεί και άλλοι να ζητήσουν εξαίρεση στην εξαίρεση και να οδηγηθούμε σε εκφυλισμό», είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

Και πρόσθεσε ότι «για το λόγο αυτό, όπως είχε κάνει το ΚΚΕ και στο Βατοπέδι, ψήφισε ενάντια στην πρόταση εξαίρεσης, γιατί κάθε Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι υπεύθυνη ποιους θα ορίσει και δεν μπορεί άλλοι να αποφασίζουν ποιος θα συμμετέχει. 'Αλλωστε στη συζήτηση που έγινε στην ολομέλεια, δεν είχε μπει όρος ποιοι μπορούν και ποιοι όχι».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

20
σχόλια
 1. avatar πολακόπληκτοι α.ε.

  Εμείς κερνάμε τσιγάρα με γεύση ήττας σε ανοιχτό χώρο!

 2. avatar Και κλαααααμα ο Πωλ……

  Μια απορία έχω ρε σύντεκνε
  Αφού είχες την δυνατότητα να τους τελειώσεις και ειδικά τον αγαπημένο σου , Αδωνη ( με ι καί με η) , γιατί δεν το κάνες ;
  Τι σε βάσταγε ρε- μόνος μου και όλοι σας-
  Και θασουν και ήρωας
  Τώρα όσο και να φωνάζεις , δεν ......
  Πρόσεξε μόνο το μαλλί , γιατί ξανθενει

 3. avatar filip33-A

  ...............αν κανεις τον κοπο και διαβασεις τα σχολεια........και μονο απο το επιπεδο και τον τροπο της διατυπώσεις............βγάζουν μάτι οι άριστοι του ΚΟΥΛΗ !!!!!!!! ΠΟΛΥ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ....

  1. avatar πόσο μου αρέσει

   να βλέπω αχρηστερά συντροφοφασιστάκια στα τέσσερα όπως έλεγε ο καμένος στη βουλή να προσκυνούν ένα κούλη.

  2. avatar τηλεθεατης

   ΕΝΩ ΕΣΥ ΣΚΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΣΟΥ ΑΧΡΗΣΤΕ. ΤΑ ΣΧΟΛΕΙ[Ι]Α ΤΑ ΕΜΑΘΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΩΝ ΖΑΙΩΝ ΒΟΙΔΟΣΧΟΛΗ? ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΜΠΑΓΛΑΜΑ.....ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ "ΤΗΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙΣ" ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ...ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΖΕΟΙ.....

 4. avatar Selas

  Επί τέλους μπαγλαρώστε τον.!!

 5. avatar GNK

  Που νομίζει ότι βρίσκεται ο γιδαρμέχτης στο μαντρί του.

 6. avatar Αιδώς αχρείοι!

  Το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της ΝΔ προϊδεάζει για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει τη Βουλή. Ο Μητσοτάκης δεν πατάει καν για να μην ξεφτιλιστεί από τον Τσίπρα. Αντί να κυβερνά κοινοβουλευτικά, οι αποφάσεις παίρνονται και διαβιβάζονται από μια μεγάλη ομάδα εξωκοινοβουλευτικών συμβούλων του γραφείου του Μητσοτάκη...
  Καταργείται το δικαίωμα των βουλευτών να ψηφίζουν ελεύθερα... Αυτές οι ενέργειες παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές της Ελλάδος όπως τη δικτατορία των συνταγματαρχών.

  1. avatar Τα βλαχαδερά

   Όλα λάθος τα γράφεις και δεν κατάλαβες τίποτα. Κατ΄αρχάς δεν καταργούνται οι δύο θέσεις του Σύριζα. Ο Πολάκης και ο Τζανακόπουλος θα αντικατασταθούν από άλλους δύο. Τι έγινε; Δεν έχετε άλλον "ικανό" να προτείνετε εκτός από αυτούς τους δύο; Κατά δεύτερον, ο κανονισμός ορίζει ότι όποιος καλείται μάρτυρας δεν μπορεί να είναι και μέλος της επιτροπής. Άρα οι δύο αυτοί "κύριοι" δεν απομακρύνονται από τη διαδικασία, αντίθεται καλούνται να καταθέσουν. Γιατί άραγε το αρνούνται;;;;;; Θα κρυφτεί τίποτα απ' όσα έχουν να ειπωθούν εάν είναι μάρτυρτες και όχι μέλη της επιτροπής, η οποία δεν λιγοστεύει σε αριθμό από εκπροσώπους του Σύριζα; Απλώς κάνουν το νούμερό τους, όπως πάντα. Και γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τον κανονισμό της Βουλής. οι καημένοι, τα βλαχαδερά.

  2. avatar ΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ . ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ ………. Η ΠΡΩΤΗ ΧΟΥΝΤΑ 24-7-1974 . Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΟΥΝΤΑ 7-7-2019

   ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΑΙ ΙΟΥΛΙΕ...... , ,

   1. avatar ξέχασες στις 5/7 καθε χρόνο κλαίει ,η κυρία ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ ΜΠΑΖΙΑΝΑ .

    ΄ , ,

   2. avatar τηλεθεατης

    ΜΠΟΜΠΑ ΣΧΟΛΙΟ....ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΠΙΑ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΠΙΒΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ.....

 7. avatar Α.Β

  Καταθέτει ο Φρουζής για Novartis.
  Προφανώς δεν είδε, δεν άκουσε, δεν έδωσε.
  Όλα σκευωρία της αριστεράς στην ''έντιμη'' δεξιά!
  Μέχρι και το FBI στην σκευώρια;

 8. avatar ????????

  Ο Γκίκας Χαρδούβελης, Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, συνεργάτης δυο Πρωθυπουργών, καθηγητής πανεπιστημίου και στέλεχος μεγάλων τραπεζών δηλώνει:

  «Οι 10 μεγάλες οικογένειες που κυβερνούν την Ελλάδα και χρηματοδοτούν πολλούς πολιτικούς και MME, αλλά και οι εφοπλιστές, αντί να περιμένουν ουδέτερα για τη μελλοντική κατάλληλη ευκαιρία, να δείξουν με σαφή τρόπο την ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα τους με έργα και όχι απλά λόγια κριτικής του πολιτικού κατεστημένου».

 9. avatar ΠΑΛΛΑΣ

  Αααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα να ναι καλα οσοι σε ψηφισαν για να χουμε και καποιον
  γελαμε.ΠΟΛΑΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΛΕΜΕ.

 10. avatar True

  Τι έγινε γιδοβοσκέ ? Παντελονάτος μόνο όταν απαντάς μέσω facebook ? Είσαι η ντροπή της Κρήτης δειλό υποκείμενο.

 11. avatar παο 44

  ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ! ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ! ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ! ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΡΔΑΡΑ ΓΑΛΑ ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΝΑ ΜΠΑΦΟ ΝΑ ΣΤΑΝΙΑΡΟΥΜΕ! ΖΗΤΩ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΛΑΟΥ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΔΕΡΕΣ! ΖΗΤΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΜΟΥ......

 12. avatar πολακογιδαρη

  ηθελες σωνει και καλα να φυλακισεις αντιπαλους????χωρις στοιχεια???με παρεμβασεις στη δικαιοσυνη?????τραβα τωρα στη μπουζου......στα σκοταδια

 13. avatar κλειστε τον στη μακρονησο

  να ηρεμησει ο κοσμος

 14. avatar αυτη ειναι η δημοκρατια σου ελεεινε

  μου εβαλες και σακκιδιο στην πλατη.....σαν σαμαρωμενη αρκυδα εισαι

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει