Δεκατρία νέα πρόσωπα προστίθενται στη λίστα όσων έχουν το δικαίωμα να συνομιλούν απευθείας με τον πρωθυπουργό, την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να τοποθετηθούν διαβαθμισμένα «πορτοκαλί» τηλέφωνα στα γραφεία των 13 περιφερειαρχών της χώρας, προκειμένου να έχει την ευκαιρία να επικοινωνεί μαζί τους μέσω τριψήφιων νούμερων ώστε να αποφεύγεται ο κίνδυνος τυχόν συνακροάσεων.

Είναι η πρώτη φορά που οι περιφερειάρχες της χώρας αποκτούν «πορτοκαλί» τηλέφωνα (που πλέον στις μέρες μας είναι μαύρου ή λευκού χρώματος) των οποίων οι συνομιλίες θεωρητικά δεν μπορούν να υποκλαπούν.

Θυμίζουμε ότι τέτοιου είδους συσκευές απόρρητων επικοινωνιών διαθέτουν μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.