«Η μεταρρύθμιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ διέσωσε το ασφαλιστικό σύστημα», που «βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας», σύμφωνα με ραδιοφωνικές δηλώσεις του Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος κατηγόρησε τη σημερινή κυβέρνηση ότι «ψελλίζει διάφορα πράγματα σε σχέση με επικείμενες αλλαγές ή ακόμη και κατάργηση του σχετικού νόμου».

Ο τομεάρχης Εσωτερικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε «να αφήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τους αφορισμούς και τις επικοινωνιακές κινήσεις», ενώ την κατηγόρησε ότι τηρεί «σιγή ιχθύος» για τις προθέσεις της σε σχέση με το ασφαλιστικό.

«Εμείς περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει πράξη και προς ποια κατεύθυνση. Ανησυχούμε, βεβαίως, γιατί ακούμε ακόμα και για ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, το οποίο, κατά τη γνώμη μας -και νομίζω και κατά τη γνώμη και των περισσότερων συμπολιτών μας- θα οδηγούσε σε κατάρρευση του συστήματος», δήλωσε μέσω του Real FM.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για κρυφή ατζέντα, σχολιάζοντας ότι «δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο κ. Μητσοτάκης, παρότι προκλήθηκε αρκετές φορές στις προγραμματικές, δεν είπε ούτε μία λέξη για τις προθέσεις του σε σχέση με το ασφαλιστικό».

Κριτική άσκησε στην κυβέρνηση και με αφορμή το σχέδιο νόμου για το επιτελικό κράτος, λέγοντας ότι «αντί να προχωράει σε περαιτέρω αποκομματικοποίηση της διοίκησης, επιδιώκει ουσιαστικά την παλινόρθωση του κομματικού κράτους με διορισμούς ημετέρων» και μίλησε για υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Επίσης, σχολίασε ότι οι «εν λόγω αλλαγές προέκυψαν χωρίς καμία διαβούλευση. Προέκυψαν εν κρυπτώ» και πως οι εξελίξεις «δεν προδικάζουν τίποτα θετικό για τη λειτουργία της κυβέρνησης, ειδικά σε σχέση με το σεβασμό στις θεσμικές, κοινοβουλευτικές διαδικασίες».

Αναφορικά με τη ΔΕΗ, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είπε πως τα τελευταία τρία χρόνια η ΔΕΗ κατάφερε: «(α) να μειώσει τον δανεισμό της κατά ένα δισ. ευρώ, (β) να ξεκινήσει επενδύσεις σε ΑΠΕ, πράγμα που επί δεκαετίες δεν είχε συμβεί και (γ) να προχωρήσει σε ρυθμίσεις των υπέρογκων οφειλών που είχαν δημιουργηθεί την περίοδο 2010-15».

Ο κ. Χαρίτσης είπε πως, όταν υπάρχουν θέματα σε μια τόσο κρίσιμη βιομηχανία, «το τελευταίο που χρειάζεται είναι να καταστροφολογείς και να δημιουργείς κλίμα διάλυσης».