Σε συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα, η νέα υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι δεν θα αλλάξει το ωράριο λειτουργίας των σχολείων και το κουδούνι θα χτυπάει κανονικά – όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα – στις 08:15.

Η υπουργός ακύρωσε ουσιαστικά την εξαγγελία του πρώην υπουργού Παιδείας, Κώστα Γιαβρόγλου, ο οποίος είχε ανακοινώσει την απόφαση τα σχολεία να ανοίγουν στις 09:00.

Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μίλησε σήμερα στον ΘΕΜΑ 104,6 και εξήγησε γιατί η κ. Κεραμέως πήρε την απόφαση να μην αλλάξει η ώρα που χτυπάει το πρώτο κουδούνι.

«Το γεγονός ότι υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες το μεσημέρι είναι αποτρεπτικό. Μόλις περάσει ένα σημείο χρονικό – και επικαλούμαι και την εμπειρία μου στις σχολικές αίθουσες – επέρχεται μια κόπωση αυξανόμενη» είπε η κ. Ζαχαράκη. Όπως τόνισε το πρώτο κουδούνι στις 8:15 «είναι παραγωγικό και έχει δουλέψει πάρα πολλά χρόνια».

Η Σοφία Ζαχαράκη τόνισε ότι «τέλος Ιουλίου τα βιβλία θα είναι στα σχολεία» ενώ μιλώντας για τους εκπαιδευτικούς είπε ότι «γίνονται ενέργειες για να ξεκλειδώσουν οι διαδικασίες. Σε συνεργασία με τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης να πάμε σε έγκαιρη επίλυση των ζητημάτων ώστε να είναι το μεγάλο κύμα των καθηγητών 11 Σεπτεμβρίου στις τάξεις τους».

Επανέλαβε, τέλος, ότι «κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός δομής τη νέα σχολική χρονιά».