Μακάριος Λαζαρίδης: Ωρολογιακή βόμβα η ΔΕΗ με ευθύνη της απερχόμενης κυβέρνησης Τσίπρα

«Η ΔΕΗ δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο», απάντησε ο Γιώργος Σταθάκης


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18:13
04/07/2019
Μακάριος Λαζαρίδης: Ωρολογιακή βόμβα η ΔΕΗ με ευθύνη της απερχόμενης κυβέρνησης Τσίπρα
7
loading

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η ΔΕΗ μίλησε σήμερα σε debate με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, ο υποψήφιος Βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ. Μακάριος Λαζαρίδης στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM».

«Η απερχόμενη Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα», ανέφερε, «προσπαθεί να κρύψει κάτω από το χαλί τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν στη Δ.Ε.Η. Παρέλαβε την Δ.Ε.Η. με 90.000.000 ευρώ κέρδη και την παραδίδει με 900.000.000 ευρώ ζημιές. Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει και φεύγει από την Κυβέρνηση, αφήνει πίσω του μια ωρολογιακή βόμβα, στη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι οι ευθύνες που υπάρχουν θα διερευνηθούν και θα αποδοθούν. Η Νέα Δημοκρατία πάρα πολύ έγκαιρα παρουσίασε μια ολοκληρωμένη πρόταση, που καλύπτει όλες τις πτυχές του ενεργειακού τομέα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα του μακροπρόθεσμου ενεργειακού σχεδιασμού της χώρας, ο οποίος σήμερα -όπως εκτιμούμε- είναι ανύπαρκτος. Θεωρούμε επομένως αυτόν τον σχεδιασμό, πάρα πολύ σημαντικό για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας μας».

Για το πως σχεδιάζει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη εφόσον κερδίσει τις εκλογές να βγάλει από το αδιέξοδο την Δ.Ε.Η., ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε: «Η Νέα Δημοκρατία θα επιχειρήσει μια εξυγιαντική παρέμβαση, στον όμιλο της Δ.Ε.Η., με τα εξής βήματα. Το πρώτο είναι άμεσα μέτρα για την επιβίωση της εταιρείας μέσω της αντιμετώπισης του άμεσου κινδύνου της έλλειψης ρευστότητας, πχ. Θα δώσουμε ισχυρά κίνητρα, για την πληρωμή των λογαριασμών. Το δεύτερο η σύμβαση παραχώρησης ή πώλησης για το διεθνή διαγωνισμό ορισμένων λιγνιτικών μονάδων και υδροηλεκτρικών εργοστασίων της Δ.Ε.Η. που είχε καταστεί απαραίτητη λόγω των δεσμεύσεων της κυβέρνησης για βίαιη μεταβίβαση του μεριδίου αγοράς της Δ.Ε.Η. Μόνον έτσι θα δημιουργηθούν οι συνθήκες, ώστε αφενός η Δ.Ε.Η. να βρει τα απαραίτητα κεφάλαια για τη διάσωσή της και αφετέρου να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας στην επιχείρηση. Το τρίτο. Θα προχωρήσουμε σε μια αποδοτική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της μέσω μιας νέας διοικητικής δομής. Τέλος, θα αναπτύξουμε και θα ενδυναμώσουμε τη Δ.Ε.Η. μέσω της συμμαχίας με στρατηγικό επενδυτή που θα δημιουργήσει νέες προοπτικές στην εταιρεία».

Σταθάκης: Η ΔΕΗ δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο

«Η ΔΕΗ δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο. Αντιμετωπίζουμε μια καταστροφολογική επίθεση από τη ΝΔ η οποία, από το 2017, ισχυρίζεται ότι η επιχείρηση καταρρέει», υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm». Στη συζήτηση συμμετείχε ο βουλευτής της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης.

«Η ΔΕΗ, η οποία είχε δάνεια ύψους 5 δισ. ευρώ όταν την παραλάβαμε το 2015 και τα μειώσαμε κατά 1 δισ. ευρώ, δηλαδή, στα 4 δισ. ευρώ, έχει αναχρηματοδοτήσει πλήρως τα δάνειά της τα τελευταία δύο χρόνια», επισήμανε ο κ. Σταθάκης και πρόσθεσε: «Άρα, η ιδέα ότι ξαφνικά καταρρέει μια εταιρεία την οποία οι τράπεζες δανείζουν με ίδιους και καλύτερους όρους σε σύγκριση με το παρελθόν δεν μπορεί να ισχύει».

Ο υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από το 2015 μέχρι σήμερα, δεν προχώρησε σε αύξηση των τιμών του ρεύματος, διατηρώντας σταθερά τα τιμολόγια, σε αντίθεση με την περίοδο 2010-2014 που οι τιμές ρεύματος αυξήθηκαν κατά 60%. «Το βασικό διακύβευμα της αντιπαράθεσης είναι ότι η ΝΔ είχε τη ΔΕΗ υπό πλήρη ιδιωτικοποίηση, τη μικρή ΔΕΗ, τη μεγάλη ΔΕΗ και τον ΑΔΜΗΕ. Εμείς ανατρέψαμε αυτό το σχέδιο, εφαρμόζοντας μια άλλη πολιτική. Σήμερα, η ΝΔ επαναφέρει το σχέδιο του 2014. Θα επέμενα να ρωτήσετε τον κ. Λαζαρίδη αν το πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνει την πώληση του ΑΔΜΗΕ, στον οποίο εμείς κρατήσαμε το 51% υπό δημόσιο έλεγχο, αν επαναφέρει τη μικρή ΔΕΗ και την πώληση των υδροηλεκτρικών μονάδων κι αν επαναφέρει την πώληση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ για να μειωθεί η συμμετοχή του δημοσίου από το 51% στο 34%», επισήμανε.

Ο κ. Σταθάκης πρόσθεσε ότι είναι συγκυριακό φαινόμενο η οικονομική πίεση που δέχεται η ΔΕΗ το τελευταίο εξάμηνο, καθώς οφείλεται σε παράγοντες, όπως είναι η αύξηση των τιμών των ρύπων, η αύξηση της τιμής του πετρελαίου και η μη κανονική λειτουργία των υδροηλεκτρικών μονάδων. «Όταν οι ζημιές που καταγράφονται είναι της τάξης των 60 εκατ. ευρώ σε μια εταιρεία 4,2 δισ. ευρώ εσόδων ετησίως, προφανώς δεν ισχύει η καταστροφολογία της ΝΔ», υπογράμμισε ο υπουργός. Χαρακτήρισε, δε, ως «φανταστικούς» τους ισχυρισμούς της ΝΔ για ζημιές ύψους 900 εκατ. ευρώ, λέγοντας ότι έχει συμπεριλάβει τα 450 εκατ. των λιγνιτικών μονάδων που είναι προς πώληση, τα 200 εκατ. του τέλους προμηθευτή το οποίο κατήργησε η παρούσα κυβέρνηση και την αποζημίωση των 1.200 υπαλλήλων της ΔΕΗ οι οποίοι εισήλθαν στο πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου.

Τέλος, απαντώντας στις απειλές περί ποινικών ευθυνών λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, κάλεσε τους πολίτες να κρίνουν το ποιόν και τη λειτουργία της ΝΔ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar PanosGianaros

  Ρε τον Λαζαρίδη . . . . είδατε πως τα ξέρει τα οικονομικά . . . !
  Αλήθεια ' ' μακάριε ' ' αυτοί οι λογαριασμοί που έδωσες στην
  δημοσιότητα για να ξέρουν στο χωριό σου ποιόν μεγάλο και τρανό
  θα ψηφίσουν , οι λογαριασμοί με Σύνολο 0 , πόσα είχαν μέσα και
  που τα πήγες . . . .Μακάριεεεεεεεεεεεεεεεε . . . !
  Πόσα είχαν οι λογαριασμοί που τώρα έχουν ' ' 0 ' '. . . . . !
  Μπορεί να πουλάς σανό , αλλά τον τρώνε μόνο στο χωριό σου . . . !

 2. avatar Κανένας

  Η κυβέρνηση τσίπρα παραδίδει τη ΔΕΗ με ένα δις ζημίες. Δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά εφόσον ο Σταθάκης, για να βολέψει τους δικούς του, έχει προσλάβει μέχρι και αρχαιολόγους στη ΔΕΗ.

 3. avatar Αρρωστεια

  Η αλήθεια ειναι ότι ο ιδιώτης πάροχος δεν αντέχει να κάνει για πολυ ακόμα τον λαγό. Να πουληθεί να τριπλασιαστεί η τιμη του ρεύματος να πάρει μια ανάσα η ιδιωτική πρωτοβουλία. Μετα να δεις επενδύσεις!! Και μετά ήρθαν οι μέλισσες!

 4. avatar Υπάρχει εξήγηση

  Η Νέα Δημοκρατία και τα μεγάλα συμφέροντα που εκπροσωπεί θέλουν να απαξιώσουν τη ΔΕΗ για να την ξεπουλήσουν μπιρ παρά! Άλλωστε ποτέ δεν το έκρυψαν ότι θα ξεπουλήσουν όλη την περιουσία - φιλέτα του ελληνικού λαού!

 5. avatar Αλήτες της ΝΔ

  προετοιμάζετε με ψεύδη την πώληση της το θέλετε εδώ και χρόνια και το θυμάμαι καλά. Δεν θα σας αφήσουμε. 60% πάνω το ρεύμα επι ΝΔ ούτε 1% επι Τσίπρα. Καθίκια ποσο κάρβουνο πια!

 6. avatar Μ.

  -Γιατί να το κρύψουμε άλλωστε;
  - θα την ξεπουλήσουμε!
  Οι μεγαλοοφειλέτες της ΔΕΗ και λοιπά κοράκια,ετοιμάζουν πάρτυ!!!!!

 7. avatar SER 30

  «Η ΔΕΗ δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο. Αντιμετωπίζουμε μια καταστροφολογική επίθεση από τη ΝΔ η οποία, από το 2017, ισχυρίζεται ότι η επιχείρηση καταρρέει», υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ΤΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟΙ ΡΕ ΣΥ ? Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ ΜΕ ΓΝΩΣΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ '' ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ '' ΤΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙ ΤΗΣ ΔΕΗΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΠΩΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΟΧΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΒΕΡΑΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΠΟΥ ΤΑΚΑΝΕ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΗΣ . ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥΣ ΘΡΑΣΟΣ ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΨΕΜΑ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΦΟΥΜΑΡΟ ? ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΝΑ ΚΑΙΝΕ ΝΑ ΣΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΕΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ ΔΕΞΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΞΕΣΚΙΣΤΗΚΑΝΕ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΦΕΡΟΥΝΕ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΡΙΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΑ .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει