«Δεν πρόκειται να μείνουμε στη λογική της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να πάμε στις εκλογές χαλαρά, χωρίς προγραμματικές εντάσεις και πολιτικές συζητήσεις», σημείωσε η υπουργός Διοικητική Ανασυγκρότησης και υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα τη Β΄ Αθήνας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στον Αθήνα 9,84.

Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξαντλεί κάθε δυνατότητα για να αναδεικνύει τις πολιτικές του θέσεις, καθώς, όπως τόνισε, το βασικό του όπλο σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία είναι το κυβερνητικό έργο και κυρίως το σχέδιό για την επόμενη μέρα.

«Έχουμε μία κρίσιμη εκλογική μάχη και το πρώτιστο θέμα είναι να αναδειχτεί ο πολιτικός και προγραμματικός λόγος μας. Υπό αυτή την έννοια, ο πρωθυπουργός έχει επιλέξει να πάει σε όλα τα ΜΜΕ γιατί θέλει παντού να δώσει το μήνυμά του», συμπλήρωσε.

Τέλος, αναφερόμενη στον νέο Ποινικό Κώδικα, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα αποφυλάκισης πολυϊσοβιτών, όπως είναι μέλη της 17Ν και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι δημιουργεί θέματα «άσκοπης πολιτικής αντιπαράθεσης» για να αλλάξει η προεκλογική ατζέντα και να μη συζητηθούν τα ουσιαστικά ζητήματα.