Γεροβασίλη: Όποιος μου βρει έναν άνθρωπο στο Δημόσιο που μπήκε χωρίς ΑΣΕΠ να μου τον φέρει

Το διακύβευμα των εκλογών είναι αν θα πάμε μπροστά την κοινωνία ή θα γυρίσουμε πίσω, τονίζει


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
11:58
10/06/2019
Γεροβασίλη: Όποιος μου βρει έναν άνθρωπο στο Δημόσιο που μπήκε χωρίς ΑΣΕΠ να μου τον φέρει
28
loading

«Έχουμε σχεδιάσει και την επόμενη τετραετία. Οι εκλογές αυτές για να γίνουν όπως πρέπει να γίνουν, για να είναι το διακύβευμα όπως πρέπει να είναι, θα πρέπει τα δύο προγράμματα, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, να αναμετρηθούν» δήλωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, παρουσιάζοντας το διακύβευμα των εθνικών εκλογών κατά την περιοδεία της στην Κέρκυρα.

«Το διακύβευμα των ευρωεκλογών πάντα είναι διαφορετικό, πάντα είναι πιο χαλαρή η ψήφος. Σήμερα, όμως, μπαίνουμε σε ένα άλλο διακύβευμα που είναι των εθνικών εκλογών. Δηλαδή ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα. Ο Τσίπρας ή ο Μητσοτάκης και με πιο διακύβευμα, με ποιο πρόσημο; Προοδευτικό πρόσημο; Θα πάμε μπροστά την κοινωνία ή θα γυρίσουμε πίσω σε ένα νεοφιλελεύθερο σχέδιο, το οποίο κατά την άποψή μου είναι τρομακτικό. Αυτά θα πρέπει να τα ξετυλίξουμε με λόγια, με λεπτομέρειες σε όλες τις πτυχές που αφορούν τη ζωή του τόπου, στο κοινωνικό κράτος, στην οικονομία και πως τη θέλουμε να είναι» τόνισε η κ. Γεροβασίλη απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αναφερόμενη και στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών, τόνισε ότι «η ασφάλεια είναι ένα βαθύ ζήτημα της δημοκρατίας» και πως «τα προβλήματα δε λύνονται με ένα μαγικό κουμπί» όπως σχολίασε. «Κανένας πολίτης δε μπορεί να αισθάνεται ελεύθερος, όπως το απαιτεί η Δημοκρατία, όταν διάφοροι παράγοντες τον φοβίζουν. Για μας το θέμα της ασφάλειας είναι υψηλής προτεραιότητας. Τα ζητήματα παραβατικότητας και της εγκληματικότητας, δε γεννήθηκαν ξαφνικά όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση, ούτε θα πάψουν, είτε είναι την επόμενη μέρα των εκλογών κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε είναι η ΝΔ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Η μάχη αυτή είναι διαρκής και πρέπει να δίνεται με όλες μας τις δυνάμεις για να αντιμετωπίζουμε και να ελαχιστοποιούμε το πρόβλημα. Η ασφάλεια με βάση την ιδεολογία το κου Μητσοτάκη, σημαίνει νόμος και τάξη, σημαίνει αυταρχικό κράτος, σημαίνει αστυνομοκρατούμενο κράτος. Στη δική μας αντίληψη τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ναι, κατασταλτικός ο ρόλος της αστυνομίας, όμως τα ζητήματα ασφάλειας δε θα λυθούν, αν δε σκύψουμε στους παράγοντες που τα εντείνουν. Τα ζητήματα ασφάλειας είναι εθνικά ζητήματα. Η χώρα μας διεθνώς είναι από τις πιο ασφαλείς χώρες του κόσμου. Η Αθήνα είναι από τις πιο ασφαλείς πρωτεύουσες του κόσμου και όλες μας τις δυνάμεις τις στηρίζουμε πάνω σε αυτό, διότι επηρεάζει την οικονομία, την κοινωνική συνοχή κλπ. Έτσι, για εμάς, το θέμα της ασφάλειας είναι πολύ σοβαρό και προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε πολυπαραγοντικά και να είμαστε αποτελεσματικοί. Δε λύνονται τα θέματα της ασφάλειας με μαγικό κουμπί» είπε χαρακτηριστικά η κα Γεροβασίλη, ενώ αναφέρθηκε και στην άμεση ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας με νέα οχήματα και εξοπλισμό. «Αυξάνεται ο αριθμός των εισακτέων στα σχολές Αστυνομίας, ολοκληρώθηκαν οι διαγωνισμοί και αρχίζουν να αποδίδονται αυτοκίνητα, ειδικά βαν και μηχανές στο αστυνομικό Σώμα και θα αποδοθούν περίπου 1700 αυτοκίνητα και πολλά άλλα, μέχρι τον Οκτώβριο. Ποιος ενδιαφέρεται για την ασφάλεια των πολιτών αποδεικνύεται με πράξεις και όχι με λόγια του αέρα» είπε.

Όσο για τις προσλήψεις και τις μετατάξεις, για τις οποίες κατηγορήθηκε η κυβέρνηση την τελευταία εβδομάδα, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη έστρεψε τα βέλη της κατά τη Νέας Δημοκρατίας κατηγορώντας την ότι χρησιμοποιεί αφηγήματα, fake news ή μισές αλήθειες για να θίξει όπως είπε «το ηθικό πλεονέκτημα». «Η ΝΔ προσπάθησε είτε με fake news, ή με μισές αλήθειες, να θίξει το ηθικό πλεονέκτημα. Πρόκειται για ένα αφήγημα που στήνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να κάνουν τη δουλειά τους και να θίξει το ηθικό πλεονέκτημα . Η ηθική δεν γίνεται με ηθικολογία , γίνεται και αποδεικνύεται στην πράξη. Ως υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης που υπήρξα για περισσότερο από ενάμιση χρόνο, όποιος μου βρει έναν άνθρωπο στο Δημόσιο που μπήκε χωρίς ΑΣΕΠ να μου τον φέρει. Με ονοματεπώνυμο» υπογράμμισε.

Τέλος, κρίνοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών η υπουργός εκτίμησε «πως παρότι όλο αυτό το διάστημα, της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν εφαρμοστεί θετικές πολιτικές από την κυβέρνηση, εντούτοις η 10ετης οικονομική κρίση κούρασε τους Έλληνες». «Έχουμε εφαρμόσει πολλές θετικές πολιτικές και στη διευκόλυνση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας και στην οικονομική ενίσχυση. Ωστόσο, ο κύριος παράγοντας είναι ότι οι Έλληνες, οι συμπολίτες μας έχουν κουραστεί, έπειτα από μία 10ετή οικονομική κρίση, η οποία έβαλε στο σπίτι του καθενός πάρα πολλά προβλήματα και την ώρα που η ψήφος είναι χαλαρή, αυτή τη διαμαρτυρία ο ψηφοφόρος εκτιμά ότι πρέπει να την κάνει και την κάνει. Οι ευρωεκλογές και οι εθνικές εκλογές είναι δυο διαφορετικές κάλπες και σήμερα ξεκινά η αναμέτρηση» υποστήριξε η κα Γεροβασίλη.

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ολοκλήρωσε την χθεσινοβραδινή περιοδεία της στην Κέρκυρα με την ομιλία της στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας. «Η ΝΔ κατεβαίνει στις εκλογές με πνεύμα ρεβανσισμού, προσπαθώντας να αποκρύψει το πραγματικό της πρόσωπο» τόνισε στην ομιλία της η κα Γεροβασίλη. Την ίδια ώρα σε διάλογο που ανέπτυξε με κατοίκους του νησιού που παρίσταντο στην εκδήλωση, όταν ρωτήθηκε για την οκτάμηνη παραμονή των αστυνομικών δυνάμεων στο ΧΥΤΑ της Λευκίμμης, απάντησε: «η Αστυνομία δεν δρα από μόνη της, παίρνει εντολές», υπογραμμίζοντας ότι παρότι η ίδια είναι αντίθετη σε αυτού του είδους της αντιμετώπισης κοινωνικών προβλημάτων, «όταν υπάρχει έγγραφο από δήμαρχο ή περιφερειάρχη, το οποίο λέει ότι εδώ κινδυνεύουν πολίτες, η αστυνομία θα είναι αυτή ένοχη αν δεν στείλει. Η αστυνομία δεν πάει πουθενά μόνη της, πάει κατόπιν οδηγίας και εισαγγελικής εντολής. Είναι ένα όργανο που δέχεται εντολές και δρα».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

28
σχόλια
 1. avatar Νβ

  43 άτομα στο Δήμο φυλής κυρία μου έγιναν μόνιμη με χαρτιά Νηπιαγωγείου τι μας λες τώρα σε τα μας και χωρίς ΑΣΕΠ έτσι γούσταρε ο Δήμαρχος έτσι έκανε σας έγραψε όλους ο [...]δημαρχος

 2. avatar Αντρέας Μαραγκός

  Έχουμε σχεδιάσει και την επόμενη τετραετία
  ΝΑΙ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΠΑΣΤΡΙΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ !!!!
  [...].!!!!

 3. avatar ΛΑΝΤΖΕΡΗΣ

  ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΒΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥΤΗ η κυρα ΖΕΙ
  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΦΕΡΕΙ..............
  ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΠ' ΔΑΥΤΗ.....

 4. avatar βρεγμενη σανιδα …

  ζητα το αναποδο ειναι ποιο ευκολο

 5. avatar petratos041071

  Ο “στρατηγός” Νίκος Καρανίκας

 6. avatar Προς Beast

  Παρακαλώ, σύμφωνα με το νόμο οι φωτογραφίες εγκληματιών όπως της κυρίας από πάνω, πρέπει θολώνονται. Ευχαριστώ.

 7. avatar Λόλα να 10 μονάδες

  για το δικό τους δια-κήδευμα θα εννοεί

 8. avatar Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος!

  Όχι δε θα υπερασπιστώ τη Γεροβασίλη! Όμως είπε κάτι πολύ σωστό: αν έχεις να καταγείλεις κάτι, κάν'το αλλά επώνυμα. Με ονόματα! Ποιοι διορίστηκαν εκτός ΑΣΕΠ; Αυτοί, ναι, να πάρουν πόδι! Αλλά να ακούω τον κάθε πικραμένο εδώ να έχει άποψη για το Δημόσιο, πάει πολύ! Και τί συμπτωση! Οι πιο άχρηστοι, οι πιο αγράμματοι που οχι να δώσουν ΑΣΕΠ, ουτε απ'εξω απ'το ΑΣΕΠ δε μπορούν να περάσουν (μόνιμα αποτυχόντες), αυτοί έχουν πάντα μια καλή κουβεντούλα να πουν για τους δημοσίους...!

  1. avatar SFIRIZA

   Οι συγγενείς μας μετακλητοί σύντροφε...

 9. avatar ΠΡΟΔΟΤΗΣ

  Και μετά παίρνουν μετάταξη με γνωριμιες στην Βουλή των εξτρα μισθών και επιδομάτων.
  Εδω ο γελοίος ο Τσίπρας εκανε προχθες μετάταξη 4 υπαλληλων στο γραφείο του πρωθυπουργού ενω σήμερα παραιτείται!!!

 10. avatar ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΣ ΕΙΠΕ

  ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΞΗ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΕΙ Η ΤΗΝ ΗΞΕΡΕ;;;;;;
  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΑΚΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΞΗ ΑΥΤΗ.
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ........ Τ' ΑΚΟΥΜΕ ΒΕΡΕΣΕ..........
  ΗΛΠΙΖΑ ΟΤΙ ΩΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΑΛΛΑ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΕΙ

 11. avatar ακερσεκοντ

  Γιατί δεν κάνεις μονή σου έναν έλεγχο είναι τόσο εύκολο , ζητά από της υπηρεσίες των αριθμό των υπάλληλων και από το ΑΣΕΠ του αριθμό των διορισμένων , δες και μετά να μιλήσεις.

 12. avatar SER 30

  Συγκεκριμένα, ο αριθμός των συμβασιούχων στη Γενική Κυβέρνηση κατά το μήνα Μάιο είχε την παρακάτω πρόοδο τα χρόνια των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ:
  Μάιος 2015: 80.278 Μάιος 2016: 81.650 Μάιος 2017: 89.532 Μάιος 2018: 103.124! ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΛΙ ΞΑΝΑ Έξω από τους στόχους του πολυετούς προγραμματισμού προσλήψεων αλλά και από τα ανώτατα "πλαφόν" του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Πολιτικής, όσον αφορά την απασχόληση και τη μισθολογική δαπάνη στη Γενική Κυβέρνηση, θα βρεθούν οι προσλήψεις εποχικών και εκτάκτων συμβασιούχων, αλλά και των απασχολούμενων με συμβάσεις έργων στους Δήμους και τις Περιφέρειες. ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΑ ΜΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΜΑΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ? ΜΗΝ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΕΙΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ . ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΟΛΛΗΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΩΝ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΧΩΡΙΣ Α Σ Ε Π . ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ .

 13. avatar Γεροτσολιας

  Εμεις θα παμε μπροστα κι εσεις πισω, πισω απο εκει που μας κουβαληθηκατε, μαζι μ'αυτους που σας φερανε.

  1. avatar ΑΡΟΥΡΙ

   "με ονοματεπώνυμο" είπε η υπουργός

 14. avatar ΠΡΟΟΔΟΣ

  ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΗ

  1. avatar Γεροτσολιας

   Μασαει η κατσικα ταραμα;

 15. avatar ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΥΓΟΥΡΑΣ

  Θεία, δηλαδή θες να πεις οι κανείς δεν μπήκε στο Δημόσιο εκτός ΑΣΕΠ όσο ήσουν (φτου) υπουργός διοικ. ανασ/σης? Ο.Κ. ας δεχθούμε οτι επι υπουργίας σου έτσι έγινε. Και οι χιλιάδες που μπήκαν πριν και μετά? και αυτοί μέσω ΑΣΕΠ? Πόσοι διαγωνισμοί ΑΣΕΠ έγιναν και χώρεσαν τόσοι πολλοί? Αλλά τέλος πάντων λίγες μέρες έμειναν......μετά ούτε το όνομά σου δεν θα θέλεις να θυμάσαι.

 16. avatar ANTIRISIAS

  Η χώρα θα πάει μπροστά, χωρίς εσάς... Οχι άλλοι θολοκουλτουριάρηδες συριζάιοι που αγαπάτε την σαπίλα και το παλιό. Οχι άλλοι κρατιστές που υπόσχονται μονιμότητα για να κερδίζουν πελατάκια, ΟΧΙ άλλοι φόροι που τσακίζουν την ελέυθερη ιδιωτική πρωτοβουλία για να συντηρείται κομματικούς στρατούς!!!

 17. avatar Καφρος

  Πρωτη εσυ [..]!!!

 18. avatar Ακαλαεβσηει

  Ελεεινα πολιτικά σκουπίδια.... Αυτός είναι το κράτος δηλαδή ότι δεν μπήκε στο δημόσιο κάποιος με ασεπ... Εδώ ο κόσμος τρέχει με τρελές ταχύτητες κι εδώ ασχολούνται με τον δημόσιο διορισμό... Ξεπεσμος...

 19. avatar ………………………

  Πλάκα μας κάνει η κυρια αυτή ... είναι καινούργια στην Ελλαδα μάλλον

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει