H ΝΔ προετοιμάζει το έδαφος «για να πει ότι ήταν μονόδρομος να εφαρμόσει τις ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις της» και αυτό πρέπει «να το καταλάβει ο ελληνικός λαός, παίρνοντας ο ίδιος την ευθύνη, να σταματήσει αυτό το σχέδιο, το οποίο θα οδηγήσει στην εφαρμογή μιας ακραίας, αντικοινωνικής πολιτικής, που θα διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες» τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο», ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι «η χθεσινή τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σημαίνει για τον ελληνικό λαό ακριβότερη ενέργεια και ακριβότερα φάρμακα» και σημείωσε ότι «με την προσπάθεια να αξιοποιήσει τις αναφορές τής έκθεσης της Κομισιόν για τους συμβασιούχους, θέλει να δικαιολογήσει την πρόταση για την επιστροφή στο καθεστώς των πέντε αποχωρήσεων-μίας πρόσληψης στον δημόσιο τομέα».

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία να καταλάβουμε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών λειτούργησε πλέον ενθαρρυντικά για τους ακραίους ευρωπαϊκούς κύκλους, οι οποίοι ποτέ δεν ήταν συμφιλιωμένοι με την ιδέα του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και έρχονται τώρα να καταθέσουν με μεγαλύτερη ένταση τις προτάσεις τους» προσέθεσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε, τα ουσιαστικά θέματα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι «οι αναγκαίες οργανωτικές παρεμβάσεις για να αξιοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις, το προγραμματικό και η συζήτηση γύρω από τις υποψηφιότητες στα ψηφοδέλτια του κόμματος». Έχει γίνει μία επεξεργασία σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό, ελπίζουμε να είμαστε σε θέση την άλλη εβδομάδα να τις παρουσιάσουμε, προσέθεσε. Τόνισε πως «ο κύκλος των προγραμμάτων έκλεισε και τον έκλεισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» και «αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς».

Εξάλλου, σχετικά με τα αποτελέσματα στις τοπικές εκλογές είπε ότι «είναι λάθος να προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε και να προσεγγίσουμε τα τεκταινόμενα στην αυτοδιοίκηση με βάση την κεντρική πολιτική σκηνή». «Δεν μπορείς να κάνεις μια μηχανιστική μεταφορά στρατηγικών και πολιτικών που αφορούν την κεντρική πολιτική σκηνή στον αυτοδιοικητικό χώρο, μη λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες, τα πρόσωπα, τη φερεγγυότητα και τα προγράμματα των συνδυασμών σε τοπικό επίπεδο» σημείωσε.

Ο Π. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι για το εκλογικό αποτέλεσμα «καθοριστικής σημασίας θα είναι η μείωση της αποχής, η συμμετοχή του κόσμου» τονίζοντας πως «πρέπει, λοιπόν, πέρα και από γενικές αναφορές, να μπορέσουμε να μιλήσουμε ξεχωριστά στον καθέναν για το πρόβλημά του και να κατανοήσει ότι η απάντηση στο πρόβλημά του είναι μέρος ενός συνολικότερου σχεδίου είτε αυτός είναι ο νέος ο οποίος υποαμείβεται, είτε ο νέος επιστήμονας που δεν μπορεί να απασχοληθεί στη χώρα».

«Ποιος ξέρει, για παράδειγμα, ότι επί των ημερών μας 4,5 χιλιάδες -αν δεν κάνω λάθος το νούμερο- νέοι επιστήμονες μέσα από πρωτοβουλίες του υπουργείου Παιδείας μπόρεσαν και εντάχθηκαν σε ερευνητικά προγράμματα;», αναρωτήθηκε συμπληρώνοντας ωστόσο ότι αυτό δεν φτάνει. Πρέπει «να μιλήσεις για το νέο αγρότη και για τις δυνατότητες στον πρωτογενή τομέα και για τον μικρομεσαίο επιχειρηματία. Διότι είναι ένας μύθος αυτός που καλλιεργείται ότι η σημερινή Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα των μεσαίων στρωμάτων. Δεν είναι έτσι, είναι το κόμμα των μεγάλων συμφερόντων» σημείωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγοντας επισήμανε:

«Αν μπορέσουμε να τα επικοινωνήσουμε όλα αυτά, να μιλήσουμε για όλα αυτά τα θέματα, τότε μπορούμε να πείσουμε ότι πράγματι υπάρχουν θετικές προοπτικές και ότι η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας, μπορεί να εγγυηθεί καλύτερες μέρες».