Την ανάγκη να σηματοδοτήσει το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα, υπογραμμίζει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σημειώνοντας επίσης ότι «εάν το ποσοστό της ΝΔ στις 26 Μαΐου είναι μεγάλο η κυβέρνηση θα συρθεί σε εθνικές εκλογές».

Σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει ότι «αυτές οι ευρωεκλογές μπορούν να δρομολογήσουν πολιτικές εξελίξεις» και υπογραμμίζει: «Στρατεύτηκα σε αυτόν τον αγώνα αποδεχόμενος την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη επειδή η συμμετοχή μου απαιτεί σταυρό από τους Έλληνες και μπορεί να συσπειρώσει ακόμη περισσότερο τους Νεοδημοκράτες και όχι μόνο, απέναντι σε μία χαλαρή ψήφο, όπως ήταν μέχρι τώρα αυτή των ευρωεκλογών».

Τέλος αναφερόμενος στο μέλλον της Ευρώπης ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ δηλώνει: «Είναι γεγονός ότι η Ευρώπη διέρχεται περίοδο αποσταθεροποίησης και βαθιάς υπαρξιακής κρίσης και το ευρωπαϊκό οικοδόμημα απειλείται από ακραίες αντισυστημικές δυνάμεις που επενδύουν στο φόβο. Για να απομονώσουμε αυτές τις φωνές χρειάζεται να περιφρουρήσουμε τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες και με κατάλληλες πολιτικές να επαναφέρουμε την Ευρώπη κοντά στον άνθρωπο. Στόχος μου είναι να εκφράσω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον μέσο Έλληνα-Ευρωπαίο πολίτη».