Σαφές προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 30,5% (αυξημένο κατά μισή μονάδα από την προηγούμενη μέτρηση) έναντι 21,5% (από 20,5%) του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά να διαμορφώνεται στις 9 μονάδες. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το Κίνημα Αλλαγής με 7%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 2,1%, η Ένωση Κεντρώων με 1,8%, το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Λαϊκή Ενότητα με 1,3%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,1% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%. Άλλο κόμμα ψηφίζει το 2,1%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος διαμορφώνεται στο 16,5% (17%).

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων, το προβάδισμα της ΝΔ αυξάνεται στις 10 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 32,5%, έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ, και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το ΚΙΝΑΛ με 7,5%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 2,3%, η Ένωση Κεντρώων με 2%, το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ και η Λαϊκή Ενότητα με 1,4%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,2% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων διαμορφώνεται στο 11%.

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 61%, έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ (διαφορά 38%), ενώ καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 36%, έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα.

Ως προς το κριτήριο με βάση το οποίο θα επιλέξουν το κόμμα που θα ψηφίσουν στις επόμενες εθνικές εκλογές, το 22% των ερωτηθέντων απαντούν «ανάπτυξη και επενδύσεις», το 20% «φόροι», το 17% «Συμφωνία των Πρεσπών», το 10% «αντιμετώπιση της διαφθοράς», το 6% «ασφάλεια» και το 5% «ελληνοτουρκικά».

Παράλληλα, το 76% του δείγματος απαντά πως στις ευρωεκλογές θα ψηφίσει ή μάλλον θα ψηφίσει το ίδιο κόμμα με αυτό που θα ψηφίσει στις εθνικές εκλογές και μόλις το 13% απαντά ότι θα ψηφίσει διαφορετικό κόμμα.