Η κόρη του συνθέτη Μάνου Λοΐζου, Μυρσίνη Λοΐζου, μίλησε για τις επιθέσεις που δέχεται μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της για την Ευρωβουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Κόντρα».

Η κ. Λοΐζου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου, λέγοντας ότι «πήγαμε και γνωριστήκαμε οι 16 πρώτοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές. Φάγαμε, τσιμπήσαμε πιο πολύ. Δεν φάγαμε κανονικά, μετά έφαγα σπίτι μου δηλαδή» μετά τα πυρά για γεύμα κομματικό στην επίσημη οικία του πρωθυπουργού.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής μίλησε και για τις αντιδράσεις σχετικά με παλιά ανάρτησή της για τον Σάββα Ξηρό και τα θύματα της 17ης Νοέμβρη: «Για το tweet, ήταν 4 χρόνια πριν και αυτοί που το μετέφεραν τώρα, δεν είδαν και τη συγγνώμη που ζήταγα από κάτω ή επίτηδες το έχουν κόψει. Οι επιθέσεις όμως με έχουν δυναμώσει».

Όσο για τις φωνές περί οικογενειοκρατίας, τόνισε: «Η οικογενειοκρατία νομίζω ότι είναι λάθος λέξη. Δεν ήταν ο πατέρας μου ευρωβουλευτής ούτε ακολουθώ κάποια παράδοση οικογενειακή».

Στη συνέχεια η κ. Λοΐζου μίλησε για τον εαυτό της και τις προτεραιότητές της αν εκλεγεί στο Ευρωκοινοβούλιο: «Νομίζω ότι είμαι ένας κανονικός άνθρωπος, δεν είμαι κάτι το διαφορετικό. Μαγειρεύω, σκουπίζω, κάνω διακανονισμούς στη ΔΕΗ. Είμαι γραφίστρια, έκανα εξώφυλλα, έχω δουλέψει στις πωλήσεις μιας εταιρείας για web design. Τα τελευταία 2-3 χρόνια έχω ασχοληθεί με τα πνευματικά δικαιώματα και έτσι γνωρίστηκα με τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ήταν η μόνη κυβέρνηση που προχώρησε το θέμα. Στο παρελθόν δεν είχα ασχοληθεί με την πολιτική. Την απόφαση την πήρα λίγο γρήγορα, αλλά την πιστεύω. Η μεγαλύτερη μου έννοια είναι η άνοδος του νεοφασισμού στην Ευρώπη. Αυτό αντιμετωπίζεται με την παιδεία και τον πολιτισμό».

Η Μυρσίνη Λοΐζου το 2011 είχε απαγορεύσει στο ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιεί τραγούδια του πατέρα της, Μάνου Λοΐζου, στις συγκεντρώσεις του.

«Το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα μνημονιακό κόμμα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να ψηφίσει μνημόνιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κοινωνικό πρόσωπο. Για παράδειγμα, πηγαίνει ένας ανασφάλιστος στο νοσοκομείο και έχει περίθαλψη. Η Νέα Δημοκρατία με τον Άδωνι Γεωργιάδη είχε βάλει είσοδο 5 ευρώ στα νοσοκομεία».