Στη χθεσινή συνεδρίαση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο αντιπρόεδρος τη Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος, ξεκίνησε την ψηφοφορία επί της αρχής και όταν έφτασε στους Ανεξάρτητους Έλληνες διαπίστωσε ότι έλειπε ο εισηγητής τους, Αριστείδης Φωκάς. Έτσι, διέκοψε τη διαδικασία…

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, μέσω τοποθέτησής του σήμερα στο Κοινοβούλιο, προσπάθησε να εξηγήσει τι του είχε συμβεί και έλειψε από την αίθουσα εκείνη τη στιγμή. Όταν η προεδρεύουσα, Τασία Χριστοδουλοπούλου, του έδωσε τον λόγο, ξεκίνησε να περιγράφει τι είχε γίνει.

«Χθες, αυτό που έγινε, δεν το είχαμε ξαναδεί στο Κοινοβούλιο τα τελευταία 40 χρόνια. Πριν από μένα, αναφέρθηκαν συνάδελφοί μου για τον κανονισμό της Βουλής και στο τι προβλέπει. Εγώ θα το πω με πιο απλά λόγια. Στο ποδόσφαιρο ζητάμε επίμονα να μπει VAR για τις αμφισβητούμενες φάσεις. Στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ευτυχώς υπάρχει το βίντεο, για να δούμε ακριβώς τι έγινε», ανέφερε αρχικά ο κ. Φωκάς.

Και συμπλήρωσε: «Ξεκινάει η ψηφοφορία εκείνη τη στιγμή. Για τον λόγο ότι είχα πιει μια γκαζόζα στο κυλικείο, πήγα στην τουαλέτα. Έλειψα για δύο λεπτά. Πού προβλέπει ο κανονισμός να σταματάει η διαδικασία και να πηγαίνουμε σε ονομαστική. Αυτό που κάνατε είναι για γέλια. Δεν είναι η ιστορία που ανέφερα για γέλια. Αν μπορείτε να με πείτε σε ποιο άρθρο του κανονισμού της Βουλής αναφέρεται αυτό που έγινε χθες».

Δείτε το βίντεο: