Την υποψηφιότητά του για τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής ανακοίνωσε ο ο Αλέξης Μητρόπουλος αποδεχόμενος «με χαρά και συναίσθηση μεγάλης ευθύνης», όπως αναφέρει, «την πρόταση των μελών του Κέντρου Πολιτικού Διαλόγου και Δράσης “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ”, καθώς και δυνάμεων της Ριζοσπαστικής και Οικολογικής Αριστεράς».

Η πρόταση αφορούσε τη συμμετοχή του κ. Μητρόπουλου στο ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο της «Κοινωνικής Αυτονομίας», που θα λάβει μέρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές για την Περιφέρεια της Αττικής.

«Βασικός μας στόχος είναι να μην εξελιχθεί ο Καλλικράτης, όπως προδιαγράφεται, σε όργανο επιτήρησης των δημοσιονομικών προσαρμογών και ακρωτηριασμών του Μνημονίου και του σχεδιαζόμενου αυστηρότερου Συμφώνου Σταθερότητας», προσθέτει μεταξύ άλλων.

Ο κ. Μητρόπουλος παρουσιάζει τους άξονες του προγράμματός, που -όπως σημειώνει- θα εμπλουτιστούν και θα εξειδικευτούν σε συνεργασία με οργανώσεις, κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς και πρόσωπα που θα το υποστηρίξουν.

Οι άξονες αυτοί είναι:

• Η προστασία και η ενίσχυση του Κοινωνικού Κράτους

• Η αποκατάσταση του Αττικού Περιβάλλοντος

• Η προστασία των Δημοσίων Αγαθών και των κοινόχρηστων χώρων από την προϊούσα ιδιωτικοποίηση και την πιθανή απαλλοτρίωση από τους δανειστές

• Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας

• Η αντιμετώπιση της ανεργίας, της ετεροαπασχόλησης και της μετανάστευσης των νέων μας, με την αυτόνομη ανάπτυξη των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων

• Η εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών των πολιτών και η αναβάθμιση των αντίστοιχων υπηρεσιών

• Η ενίσχυση της περηφάνιας και της αξιοπρέπειας του λαού μας, με την αξιοποίηση της γεωστρατηγικής μας θέσης και του εθνικού μας πλούτου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.