Για θέματα δημόσιας υγείας και άλλα που αφορούν τη λειτουργία των δημοτικών ιατρείων, αλλά και για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών και τις επιπτώσεις τους στην κοινωνία, καθώς επίσης και για ζητήματα τού τομέα πρόνοιας, συζήτησαν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε στο πλαίσιο του μνημονίου, το οποίο στο παρελθόν είχε συνταχθεί μεταξύ του δήμου Αθηναίων και του υπουργείου Υγείας, να επανασυστηθεί η ομάδα επαφής, ομάδα συνεργασίας, να ιεραρχηθούν οι προτεραιότητες, οι οποίες υπάρχουν και εν συνεχεία από κοινού να δοθούν λύσεις προς όφελος της κοινωνίας, των πολιτών της Αθήνας, αλλά και συνολικά της δημόσιας υγείας.

Εξάλλου, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο μη αυτόματης επιστροφής χρημάτων (claw back) από τις φαρμακοβιομηχανίες (εξαιτίας της αύξησης της φαρμακευτικής δαπάνης), ο κ. Λυκουρέντζος απάντησε: «Εγώ είμαι υπουργός για να εκφράζω τις θέσεις της ελληνικής πολιτείας και να εφαρμόζω τους νόμους της Βουλής των Ελλήνων. Οι φαρμακοβιομήχανοι λένε τη θέση τους, αλλά στη χώρα υπάρχει κράτος δικαίου».

Ερωτηθείς για τις εφημερίες ο υπουργός επισήμανε πως οι διοικητές των νοσοκομείων έχουν οδηγίες για το πώς να λειτουργήσουν στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων που έχουν τώρα στη διάθεσή τους. «Είναι σε θέση να αξιολογήσουν ποιες ειδικότητες για εφημερία είναι αναγκαίες και ποιες δεν χρειάζονται».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου ο κ. Λυκουρέντζος, δήλωσε ότι «εμείς θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία οποιουδήποτε πολίτη».