Επίθεση που ξεχείλισε το ποτήρι χαρακτήρισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του κινήματος αλλαγής Φώφη Γεννηματά την επίθεση με μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, κάνοντας λόγο για «σχέσεις στοργής ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων» βίας και ανομίας.

Πρόσθεσε ότι «ανεξέλεγκτοι κουκουλοφόροι τρομοκρατούν με την ανοχή της κυβέρνησης».

«Τα περιστατικά βίας και ανομίας είναι πλέον καθημερινά» τόνισε σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. «Ανεξέλεγκτοι κουκουλοφόροι εφορμούν στα κέντρα των πόλεων, σε δημόσια κτίρια, σε πανεπιστήμια, από σήμερα και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Είναι φανερό ότι υπάρχουν σχέσεις στοργής ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων» ανέφερε και συνέχισε:

«Εμείς έχουμε ως προτεραιότητα το δικαίωμα στην ασφάλεια και την προστασία της ζωής των πολιτών. Αυτό όμως προϋποθέτει ότι και οι αστυνομικοί θα αισθάνονται ασφαλείς και απερίσπαστοι θα μπορούν να κάνουν την δουλειά τους. Το Κίνημα Αλλαγής στέκεται στο πλευρό τους και είμαστε αποφασισμένοι έμπρακτα να στηρίξουμε το δύσκολο έργο τους».