Νέα επιστολή εστάλη σε βουλευτές για το Σκοπιανό, όπως αποκάλυψε ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπ. Δανέλης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η απειλητική επιστολή εστάλη από το Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών.

«Είναι αδιανόητο να νομίζουν κάποιοι ότι μπορούν να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες βουλευτές απειλώντας τους με κρεμάλες ή θανάτους» δήλωσε ο κ. Δανέλης, και χαρακτήρισε «γελοίες» τις κατηγορίες περί εσχάτης προδοσίας με αφορμή το Μακεδονικό.

Σημειώνεται ότι χθες ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, είχε καταγγείλει παρόμοιες απειλές εναντίον βουλευτών από Παμμακεδονικές Οργανώσεις.

«Προφανώς είναι γελοίο κάποιοι να νομίζουν ότι μπορούν να επηρεάσουν την άσκηση εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Είναι αδιανόητο να νομίζουν ότι μπορούν να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες βουλευτές, απειλώντας μάλιστα με κρεμάλες ή θανάτους» είπε ο κ. Δανέλης και πρόσθεσε ότι «θα έπρεπε να έχει κινηθεί ήδη η εισαγγελία αυτεπαγγέλτως».

Στην ανοικτή επιστολή του προς τους βουλευτές, το Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών, τους κατηγορεί, μεταξύ άλλων, ότι «καταστρέφουν μέσω εσχάτης προδοσίας την εθνική ταυτότητα και τα κεκτημένα των προγόνων της Ελλάδος», ενώ τους προειδοποιεί ότι «θα αποτελέσουν εχθρούς του ελληνικού λαού αν με τη ψήφο τους παραχωρήσουν κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας, όπως με το όνομα της Μακεδονίας».

Αναλυτικά η επιστολή που εστάλη στους βουλευτές:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΡΗΤΩΝ

Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, πολλά από τα μέλη το Πανελλήνιου Απελευθερωτικού Κινήματος Κρητών, επισκεφθήκαμε στην ιστορική Ιερά Μονή Αρκαδίου.

Αφού παρακολουθήσαμε την Θεία Λειτουργία και συμμετείχαμε των Αχράντων Μυστηρίων, συγκεντρωθήκαμε στην μπαρουταποθήκη. Εκεί ο πολιτισμολόγος ερευνητής, καθηγητής κ. Θρασύβουλος Τσουχλαράκης, ως ομιλητής, παρουσίασε τις θέσεις, τις αρχές, τις αξίες, και τους στόχους του Κινήματος μας. Αναφέρθηκε επίσης μέσα από ιστορικές αναφορές στην ανάγκη της υπερασπίσεως με κάθε τρόπο του πολιτισμού και της διαχρονικής μορφής του Ορθοδόξου ανθρωποκεντρικού έθνους μας, που απειλείται με αφανισμό.

Μεταξύ άλλων τόνισε:

«Ελληνίδες, Έλληνες

Το ακομμάτιστο, Πανελλήνιο, Απελευθερωτικό, Κίνημα των Κρητών, σκοπόν έχει την απελευθέρωση της μάνας πατρίδος Ελλάδας με αφετηρία την Κρήτη και στοχοθετεί την αποτίναξη του καταστροφικού, ποικιλόμορφου, πολιτικού ζυγού, που υφίσταται τώρα και 9 έτη η χώρα μας. ……

Η σημερινή επιλογή τούτου του ιερού, ιστορικού χώρου δεν έγινε τυχαία. Έχει σημειολογικό συμβολισμό και επιλέχθηκε με βάση το σεβασμό των αγώνων και των θυσιών των προγόνων μας. ….

Με αισθήματα ανθρωπισμού και φιλοπατρίας σας προτρέπουμε να μη μένετε αδρανείς περιμένοντας μοιρολατρικά την ιστορική και βιολογική σας εξαφάνιση. Πρέπει να καταλάβετε πως το κατεστημένο, στο οποίο είχατε στηρίξει τις ελπίδες σας επί δεκαετίες, σας πρόδωσε και σας παρέδωσε βορά στους ξένους μεταπράτες και εμπόρους ψυχών. Η μαζική πληθυσμιακή αντικατάσταση των Ελλήνων είναι πλέον γεγονός και εντελώς απροκάλυπτα εφαρμόζεται η ύπουλη αυτή γενοκτονία εις βάρος του ιστορικού έθνους μας. ….

Η έλλειψη ουσιαστικής και ανθρωποκεντρικής παιδείας αποτελεί το καλλίτερο εφαλτήριο για την στέρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Μέσα λοιπόν σ’ αυτό το παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον χωρίς αξίες και ιδανικά το ερώτημα είναι: που οδεύουμε; και το ζητούμενο: είναι αν μπορεί η ελληνική παιδεία, να εξασφαλίσει τις ουσιαστικές προϋποθέσεις, για ν’ ανατάξει τις υπάρχουσες πνευματικές της δυνάμεις, που πάντα διέθετε και διαθέτει και οι οποίες δύνανται να κάνουν θαύματα. Τα εφόδια τα έχομε χιλιάδες χρόνια, αρκεί, να τα ενεργοποιήσουμε…..

Οι τακτικές του ευτελούς, πολιτικού καθεστώτος διαμελίζουν την πατρίδα μας και επιτρέπουν σε ξένα, οικονομικά συμφέροντα -σε συνδυασμό με μια εθνοκτόνο στρατηγική- να διαλύουν τον εθνολογικό και οικονομικό-αναπτυξιακό ιστό της χώρας. Θεωρούμε ότι το ερεβώδες πολιτικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα που υπηρετεί, το πολιτικό σύστημα της πατρίδος μας ελέγχει, υπονομεύει και προσβάλλει την ανθρώπινη ελευθερία. …..

Αγαπητοί συμπατριώτες, σήμερα έχουμε ανάγκη -ενδεχομένως περισσότερο από κάθε άλλη φορά- από: ψυχικό σθένος, υπομονή, επιμονή και σχεδιασμό. Μόνον έτσι θα δούμε, να επικρατεί μια ανιδιοτελή, αληθινή, πατριωτική δύναμη στη χώρα μας. ….

Είμαστε Ελληνορθόδοξοι Χριστιανοί με σεβασμό στο ανθρώπινο είδος και με μεγάλη βαρύτητα στο παραβολικό πλαίσιο της Καινής Διαθήκης, που άφησε ως παρακαταθήκη ο Χριστός μας στην ανθρωπότητα, αλλά και τη σχέση του ιερού μείγματος του ελληνισμού με την ορθοδοξία. ……

Σεβόμεθα επίσης τις οποιαδήποτε ανθρώπινες, εθνο-γεωγραφικές οντότητες και συνάμα την πολιτισμική τους κληρονομιά, καθώς και την θρησκευτική τους ιδιαιτερότητα, αρκεί όμως, να μην προσβάλλουν τη δημογραφική δομή της πατρίδος μας, τα πατροπαράδοτα, πολιτισμικά, θρησκευτικά και ελληνοκεντρικά ιδεώδη των Ελλήνων, αλλά και τις ελεύθερες, ανθρώπινες αξίες και τις αρετές του ελληνισμού γενικότερα. ….

Θα αγωνισθούμε, έτσι ώστε να μην επιτρέψουμε στα εγχώρια και ξένα αρπακτικά να κλέπτουν τη δημόσια και την ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων με συνοπτικές διαδικασίες. ……

Θα αγωνισθούμε και δεν θα επιτρέψουμε η μάνα πατρίδα Ελλάδα να διαμελισθεί και να χαρισθεί ανάλογα με τις ορέξεις και τα συμφέροντα των ξένων και εσωτερικών νοσηρών δυνάμεων. …..

Επιβάλλεται επίσης να σας διατυπώσουμε ευθαρσώς, ότι δεν ανήκουμε ούτε στην αριστερά, ούτε στην δεξιά και ειδικότερα σε κανένα από τα γνωστά, κόμματα της παρούσης βουλής, αλλά και ούτε σε άλλα γνωστά και άγνωστα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα ή κινήματα, ή παρακλάδια δεοντολογιών διαφόρων κινημάτων ή κομμάτων, που αδιαφορούν για την πατρίδα Ελλάδα και που διατυπώνουν χαρακτηριστικές ανθελληνικές θέσεις σχετικά με την ονοματοδοσία των Σκοπίων ή περί της ελληνικότητος των Ιμίων κλπ. ….. ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ !!!»

Το λόγω πήρε ο Πατήρ Δημήτριος Κοκολινάκης, που με συγκίνηση διάβασε τον όρκο των επαναστατών του 1866 της Κρήτης, που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση από την οθωμανική αυτοκρατορία και την ένωση με τη μάνα Ελλάδα.

Μετά από τις απαντήσεις που δόθηκαν σε όσα ερωτήματα τέθηκαν από τους παρόντες, ψάλαμε όλοι μαζί το «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ» και τραγουδήσαμε τον Εθνικό μας Ύμνο και το «Πότε Θα Κάνει Ξαστεριά».

Τέλος, υπογράψαμε την Ιδρυτική μας Διακήρυξη στο επίσημο βιβλίο των Πρακτικών του Κινήματος και ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων για την δράση του Κινήματος.

Καλόν Αγώνα Πατριώτες Συναγωνιστές!

  • Εκ παραδρομής ο αρχικός τίτλος του κειμένου λανθασμένα έκανε λόγο για απειλές με «κρεμάλες και θανάτους» και διορθώθηκε άμεσα. Το περιεχόμενο της επιστολής από το Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών δεν ανέφερε κάτι τέτοιο.