Ως έμμεση αναφορά στο ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κομματικού σχηματισμού εκλαμβάνεται η διαπίστωση της Λούκας Κατσέλη πως «υπάρχει μεγάλο πολιτικό κενό στη χώρα».

«Από τη μια μεριά», είπε, «υπάρχουν οι δυνάμεις που λένε “ναι” σε όλα, και από την άλλη κόμματα όπως το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ που λένε “όχι” σε όλα. Η ΔΗΜΑΡ δεν έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα» ανέφερε, συγκαταλέγοντας εμμέσως το ΠΑΣΟΚ στα κόμματα που λένε «ναι» σε όλα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ η κ. Κατσέλη αναφέρθηκε στην ανάγκη διαμόρφωσης καινούριου πολιτικού πλαισίου: «Στο καινούριο πλαίσιο πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά με συγκεκριμένες ρυθμίσεις, επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και αλλαγές στον διοικητικό μηχανισμό» υπογράμμισε.

Η πρώην υπουργός δήλωσε ότι μετεκλογικά θα ήθελε κυβέρνηση της Κεντροαριστεράς, αλλά με μια Αριστερά που δεν θα φοβάται να κυβερνήσει.

Για τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι «ουσιαστικά πρόκειται για μεγάλη διάσπαση εκ των άνω ο ακρωτηριασμός του 1/4 της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.»

«Χάθηκε η επαφή με τον κόσμο, αυτό ήταν το πιο ουσιαστικό. Το ΠΑΣΟΚ έγινε όλο και περισσότερο κυβερνητικό – εξουσιαστικό κόμμα» είπε.

Για το «λεφτά υπάρχουν» ανέφερε ότι ελέχθη με τελείως διαφορετικό τρόπο από τον Γιώργο Παπανδρέου στη ΔΕΘ και αφορούσε τις πηγές χρηματοδότησης του ελλείμματος το προϋπολογισμού.

Πρέπει να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή, να διευρυνθεί η φορολογική βάση, είπε η κ. Κατσέλη, όλα αυτά είναι ένδειξη πως λεφτά υπήρχαν και υπάρχουν και καλό θα είναι να οργανωθούμε και να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες που πρέπει για να τα πιάσουμε.

Η πρώην υπουργός Οικονομίας χαρακτήρισε «αστείο» να έρχονται έφοροι από τη Γερμανία, επισημαίνοντας πως το πρόβλημα είναι πως δεν έχουμε κατορθώσει να γίνει η Ελλάδα μία Δ.Ο.Υ, λύση είναι, πρόσθεσε, να ολοκληρωθεί η μηχανοργάνωση και το data center.