Στα ύψη έφθασε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πάνο Καμμένο να συγκρούονται για την συμφωνία πώλησης στρατιωτικού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία.

Υπήρξαν πολλές στιγμές έντασης, ειρωνείας και βέβαια πολλά γέλια… Πολλές φορές ο εκνευρισμός ήταν έντονος από όλες τις πτέρυγες της Βουλής, όπως και οι φωνές.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζονται ικανοποιημένοι θεωρώντας ότι η υπόθεση που ταλαιπωρεί την κυβέρνηση ξεπεράστηκε και έφερε προβλήματα πλέον για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ.

Από τη ΝΔ πάλι εκτιμούν ότι δεν απαντήθηκε καμία ερώτηση που έθεσε η αντιπολίτευση

Τσίπρας: Ντροπή να εμπλέκετε τις ένοπλες δυνάμεις, καληνύχτα κ. Μητσοτάκη

«Πράγματι περίμενα με αγωνία αν ο αρχηγός της ΝΔ θα ξαναπάρει το λόγο έστω και αργά για να δώσει μια απάντηση. Αντί απάντησης, αφού έκανε ένα ψυχογράφημα της παρουσίας μου και μου είπε ότι έκανα αγγαρεία. Φανταστείτε να είχε τι θα γινόταν!» είπε ο κ. Τσίπρας στο τέλος της συζήτησης και υποστήριξε πως ο πρόεδρος της ΝΔ «μας είπε τα ίδια. Διάβασε το γραπτό κείμενο που είχε φτιάξει από πριν. Πάνω στα γνωστά κι ετοιμασμένα».

«Αναδείχθηκε ένα πράγμα κύριε Μητσοτάκη: Ότι εδώ και 15 μέρες, εσείς και τα ΜΜΕ που σας στηρίζουν φτιάξατε μια σκευωρία. Για να φύγουν από την επικαιρότητα τα άλλα ζητήματα. Και να αναδειχτεί τι; Ότι υπάρχει μέγα σκάνδαλο!» είπε ο πρωθυπουργός.

«Το θράσος είναι όταν ξιφουλκείς είναι όταν αλλάζεις την ατζέντα. Δειλία είναι να βάζετε τους εκπροσώπους σας! Έχετε μια διαστροφή κύριε Μητσοτάκη. Επανέρχεστε στον τόπο του εγκλήματος. Επαναλαμβάνω το ίδιο ερώτημα. Ο κ. Σφακιανάκης… Είναι αυτός που ήταν η πηγή της πρεσβείας βάση της οποίας εγήρθη η ιστορία! Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δουλεύουν για ενδιάμεσους ενώ εμείς κλείνουμε συμφωνίες. Αντί να απολογηθείτε για την σκευωρία, είχατε το θράσος να ξαναπάρετε το λόγο» είπε ο Αλεξης Τσίπρας.

«Η μεγαλύτερη ντροπή όμως είναι ότι εμπλέκετε το διπλωματικό σώμα και τις Ένοπλες Δυνάμεις κ. Μητσοτάκη. Αυτό το βάρος θα σας ακολουθεί σε όλη σας τη διαδρομή. Καλή σας νύχτα κύριε Μητσοτάκη» είπε κλείνοντας ο Αλέξης Τσίπρας και αποχώρησε από την αίθουσα.

Μητσοτάκης : Κύριε Τσίπρα είστε δεμένος χειροπόδαρα με τον Καμμένο

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Βουλή με αφορμή την πώληση βλημάτων στην Σαουδική Αραβία.

«Μετά τις εκλογές όταν η κοινοβουλευτική πλειοψηφία αλλάξει, η υπόθεση θα διερευνηθεί και θα αναζητηθούν ευθύνες για όλους τους εμπλεκόμενους – θα το βρείτε μπροστά σας, κύριε Τσίπρα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Δεν ξέρω αν σας εκβίασε. Και μόνο η επιλογή του κ. Τσίπρα να βρίσκεται εδώ επιβεβαιώνει τη σοβαρότητα της σκοτεινής υπόθεσης. Οφείλει να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Ως πρόεδρος του ΚΥΣΕΑ υπέγραψε τη σκανδαλώδη σύμβαση», τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι η συγκολλητική τους ουσία είναι ο τυχοδιωκτισμός, η αλαζονεία, η ροπή στη χυδαιότητα και η συστηματική εξαπάτηση. «Το ύφος του ενός ταίριαξε στο ύφος του άλλου. Όπως ήρθατε μαζί έτσι θα φύγετε μαζί», υπογράμμισε.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναρωτήθηκε, δε, αν έχει επιχειρήσει να κάνει κι άλλες δουλειές με τον δημόσιο επί των ημερών Καμμένου ο κ. Παπαδόπουλος.

Παράλληλα, ο Κυρ. Μητσοτάκης αφού υπενθύμισε ότι ο Π. Καμμένος είναι βουλευτής από το 1993 («και άρα δεν τον λες ακριβώς νέο πρόσωπο») υπογράμμισε πως «όταν δεν εκτονώνεται με μετρητά στο καζίνο ντιλάρει οβίδες και βόμβες στις Αραβικές χώρες με τη βοήθεια μεσαζόντων». Είπε, μάλιστα, ότι σε οποιαδήποτε χώρα θα είχε καθαιρέσει τον υπουργό Άμυνας μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση και τελικά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «το περιβόητο ηθικό σας πλεονέκτημα έχει γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο της πολιτικής».

Καμμένος: Το παραμύθι τελειώνει εδώ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας στην Βουλή για την πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία τόνισε πως το «παραμύθι τελειώνει εδώ».

Κάνοντας ευθεία επίθεση στους εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας τόνισε: «Ακούστηκαν απίστευτα πράγματα στην Βουλή και έχουν γραφτεί απίστευτα από ραδιόφωνα και εφημερίδες. Λασπολογία και οι φερόμενοι δημοσιογράφοι της φερόμενης συμμορίας για εμπόριο ναρκωτικών φοβούνται ότι θα χάσουν το ψωμί τους.

Πωλητές βιβλίων των ναζί και γιλέκων θα τους αντιμετωπίσω στην δικαιοσύνη. Είναι διακρατική συμφωνία και δεν υπάρχει μεσάζων, είπε ο υπουργός. Ουδείς ενδιάμεσος και ουδείς μεσάζων. Μάλλον είστε συνηθισμένοι από την διαφθορά στην οποία λειτουργούσατε εσείς».

Αναφερόμενος στον μεσάζοντα είπε πως δεν υπάρχει κανείς που να έπαιξε αυτό τον ρόλο. Ο κ. Καμμένος αφού παρέθεσε έγγραφα είπε καταλήγοντας: ««Το μόνο που ξέραμε είναι ότι εκπροσωπούσε τη Σαουδική Αραβία και ελέγχθηκε πολλαπλώς όσον αφορά το ποινικό του μητρώο. Καταθέτω λοιπό στη Βουλή την εξουσιοδότηση που έχει ο κ. Παπαδόπουλος προκειμένου να κάνει έλεγχο στρατιωτικού υλικού, σας καταθέτω στη Βουλή την άδεια οπλοφορίας του κ. Παπαδόπουλου, σας καταθέτω το λευκό ποινικό μητρώο του κ. Παπαδόπουλου. Oσον αφορά στον κ. Παπαδόπουλο, σας έχω μια έκπληξη. Το μόνο που ξέραμε για τον Παπαδόπουλο ήταν ότι εκπροσωπούσε την Σαουδική Αραβία. Και όσον αφορά το ποινικό του μητρώο και τις άδειες που μπορεί να είχε. Είχε εξουσιοδότηση να κάνει χειρισμό διαβαθμισμένου υλικού. Αυτά αφορούν την Σαουδική Αραβία. Και επειδή με ρωτάτε αν ξέρω τον Παπαδόπουλο, τον ξέρω από τον κ. Μητσοτάκη. Ο μακαρίτης Μητσοτάκης πριν γίνει πρωθυπουργός είχε αποφασίσει ότι θα έδινε δάνειο από την Εθνική προς την Ρωσία και το 1991 με 40 επιχειρηματίες πήγε αποστολή στην Ρωσία με τον διοικητή της τράπεζας τότε τον κ. Γερμίδη και μαζί ήταν ο κ. Ηλίας Παπαδόπουλος με τον γιο του και εισέπραξαν 60 εκατομμύρια! Αυτός είναι ο Παπαδόπουλος που δεν ξέρετε! Ο δικηγόρος του Παπαδόπουλου είναι βουλευτής της ΝΔ για να δούμε ποιοί έχουν σχέση με τον Παπαδόπουλο».

Επίσης ο κ. Καμμένος τόνισε πως ο κ. Παπαδόπουλος ήταν γνωστός και στην Φώφη Γεννηματά: «Ξέρετε που τον γνώρισαν στο υπουργείο τον κ. Παπαδόπουλο; Η κα Γεννηματά τον πήγε. 17 Φεβρουαρίου 2014. Είπε ακόμα ότι στα ΕΑΣ η εταρεία AGG συζήτησε για συμφωνία για πυρομαχικά όταν η κα Γεννηματά ήταν αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας. Με αυτούς συνομιλούσε ο Παπαδόπουλος στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας».

Γεννηματά: Δε μπορώ να παρακολουθήσω μια κυβέρνηση χαμένη στους μεσάζοντες

«Θέλω να διαμαρτυρηθώ εντονότατα γιατί θεωρώ απαράδεκτο να φιμώνονται αρχηγοί κομμάτων και να κλείνετε τα μικρόφωνα» ξεκίνησε την ομιλία της η κυρία Γεννηματά και αναφέρθηκε στα έγγραφα που κατέθεσε στη διάρκεια της τοποθέτησής της επί του προσωπικού, λίγη ώρα νωρίτερα, καθώς ο Νίκος Βούτσης δεν τα έκανε δεκτά.

«Δε μπορώ να παρακολουθήσω μια κυβέρνηση χαμένη στους μεσάζοντες» συνέχισε και αναρωτήθηκε τι φοβήθηκε ο πρωθυπουργός και εμφανίστηκε στη Βουλή να στηρίξει τον συγκυβερνήτη του.

Δείτε τις φωτογραφίες από τη Βουλή

efi2nue3 mhaviysm xkf5hwck cd6h4liu ltw1qnd2 52513da2 fod1irph 0gq4kr0n dkogf1et sd43t4lf bkt8mf49 e62o9xej yoq1nmtl 972vmnsb r9v2b1a2 8apl9vh1