Ευθύνες στην κυβέρνηση για τη ρύπανση που προκλήθηκε στον Σαρωνικό από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», με αποτέλεσμα «να προκληθούν τεράστιες οικολογικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, καταλόγισε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατηγόρησε το Μαξίμου ότι εμφανίστηκε ανέτοιμο να αντιμετωπίσει την με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Επίσης, ο κ. Θεοχαρόπουλος έκανε λόγο για αδικαιολόγητη κωλυσιεργία και τόνισε ότι «τα μέτρα που ελήφθησαν ήταν αναντίστοιχα του μεγέθους της ρύπανσης, με αποτέλεσμα οι εστίες της να επεκταθούν σε μεγάλη θαλάσσια έκταση της Αττικής».

Τέλος, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ρώτησε τον υπουργό Ναυτιλίας «αν υπάρχει ολοκληρωμένος σχεδιασμός και σαφές χρονοδιάγραμμα, πότε εκτιμάται ότι θα αποκατασταθεί η ζημιά και η περιβαλλοντική ισορροπία και ποια είναι η μέριμνα για την αποζημίωση των πληγέντων επαγγελματιών και πολιτών».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.