Με την σφραγίδα του Αρείου Πάγου επικυρώθηκε η ποινή των 2 ετών, με τριετή αναστολή,  που έχει επιβληθεί σε βάρος του τέως υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας  Κουράκου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του  έτους 2008 .

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση που είχε υποβάλλει το ζεύγος Παπαντωνίου με την οποία ζητούσε να αναιρεθεί η επίμαχη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών.

Οι αρεοπαγίτες υιοθετώντας την εισήγηση της εισαγγελέως του Ανώτατου Δικαστηρίου Ξένης Δημητρίου,  έκριναν ότι η εφετειακή απόφαση «έχει πλήρη και επαρκή αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ζεύγος Παπαντωνίου έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ, κ.λπ., για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες μεταγενέστερων ετών (2009, κ.λπ.).

Η δικαστική έρευνα για το περιεχόμενο των δηλώσεων πόθεν έσχες ξεκίνησε όταν στη «λίστα Λαγκάρντ» εντοπίστηκε λογαριασμός της Σταυρούλα Κουράκου στην Τράπεζα HSBC με ποσό 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.