Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για το θέμα της αδειοδότησης των καναλιών και την συγκρότηση του ΕΣΡ σε συνδυασμό και με τις εξελίξεις στην Δικαιοσύνη, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Βουλή, πριν από την σύσκεψη των προέδρων για την σύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

O κ. Μητσοτάκης άρχισε την ομιλία του θυμίζοντας ότι στην τελευταία ομιλία του είχε προειδοποιήσει ότι η πατρίδα δεν αντέχει να προσθέσει στην κρίση της οικονομίας μία κρίση Δημοκρατίας.

«Η χώρα βιώνει έναν πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό, υπονομεύει την ποιότητα της Δημοκρατίας. Βιώσαμε μεθοδεύσεις με σκοπό την άσκηση πίεσης στου δικαστές που παραπέμπουν σε κράτος ανομίας και όχι σε κράτος δικαίου», είπε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στις πιέσεις που δέχθηκε δικαστής του Συμβουλίου της Επικρατείας για προσωπικές του υποθέσεις. Διάβασε δε, την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και προσέθεσε ότι ποτέ δεν έχει εκδοθεί τέτοια ανακοίνωση γιατί «ποτέ δεν είχαμε προσπάθεια για την ηθική εξόντωση όποιου στέκεται εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης».

Στον Κυριάκο Μητσοτάκη απάντησαν ο Νίκος Παππάς και ο Γιώργος Κατρούγκαλος.