«Πολλά πράγματα δεν δουλεύουν στη χώρα μας με τον επαγγελματικό τρόπο που θα έπρεπε και λογικό είναι να χρειάζονται, εκ των υστέρων, διορθωτικές κινήσεις με εντονότερο τρόπο από αυτόν που θα έπρεπε», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάσος Αλευράς.

Πρόσθεσε δε ότι «το Μεσοπρόθεσμο κακώς είχε εμφανιστεί στην κοινή γνώμη έτσι, ως προβλέψεις οικονομικής πολιτικής και οικονομικοί στόχοι. Νωρίς θα έπρεπε η κυβέρνηση, εφ’ όσον είδε την απόσταση του προϋπολογισμού από την οικονομική πραγματικότητα της χώρας, να λάβει τα διορθωτικά μέτρα και να μη φτάνουμε την τελευταία στιγμή να έχουμε μια επιδρομή φόρων για να καλύψουμε τρύπες, που είναι πολύ δύσκολο να καλυφθούν σε δύο ή τρεις μήνες».

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ, ο κ. Αλευράς άφησε αιχμές για την κυβέρνηση, σημειώνοντας: «Και προεκλογικά και μετεκλογικά, προσπαθώντας να ισορροπήσει σε δύο βάρκες, αρνήθηκε να λάβει τα μέτρα που έπρεπε να λάβει».

Απέκλεισε δε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λέγοντας ότι «η άποψή μου είναι ότι θα έπρεπε να είχαμε εκλογές μέχρι το καλοκαίρι, επειδή το καράβι ήταν δεμένο στο λιμάνι. Αυτή τη στιγμή το καράβι έχει ξεκινήσει. Είναι σε μια πολύ μεγάλη καταιγίδα και είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε εκλογές».

Ο βουλευτής στήριξε τον υπουργό των Οικονομικών τονίζοντας ότι «νομίζω ότι θα πρέπει να τον πιστώσουμε θετικά. Διότι ο κ. Βενιζέλος φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να κλείσει όλη την πολιτική μέχρι το 2014 και όλα τα μέτρα που έπρεπε να γίνουν από την αρχή με επαγγελματικό τρόπο».