«Η επιλογή του Τσίπρα για την απλή αναλογική είναι ανιστόρητη και δείχνει ομολογία ήττας με την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Και αφού θέλατε να αλλάξετε τον εκλογικό νόμο γιατί δεν το κάνατε στις προηγούμενες εκλογές; Γιατί ξέρατε ότι τότε σας βόλευε το σύστημα με το μπόνους των 50 εδρών», τόνισε από το βήμα της Βουλής, ο ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θέλω να κάνω μία αναφορά στο άρθρο 1 του νομοσχεδίου για την ψήφο στα 17. Δε νομίζω πως οι νέοι τσιμπάνε. Αν θέλετε να στηρίξετε τους νέους, τότε κ. Τσίπρα να στηρίξετε την νεανική επιχειρηματικότητα και να μην δημιουργείτε τεράστια προβλήματα στην Παιδεία. Με αυτά που κάνετε κοροϊδεύετε τους νέους», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και στη συνέχεια άφησε σπόντες για την παρουσία του πρωθυπουργού στην ομιλία Λεβέντη.

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι παρακολουθήσατε την ομιλία του Βασίλη Λεβέντη και όχι του Πάνου Καμμένου. Ετοιμάζετε καμία τράμπα; Δεν ξέρω…», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δεχόμενος το χειροκρότημα των «γαλάζιων» βουλευτών.

«200 ψήφους δεν θα βρείτε, και δεν θα βρίσκατε ούτε αν ψήφιζε η Χρυσή Αυγή την οποία χαϊδεύατε…», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: Να μη θυμίσω τι είπε ο πρόεδρος της Βουλής ότι «στη Βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι”…», προκαλώντας την αντίδραση του Νίκου Βούτση, ο οποίος είπε πως θα του απαντήσει.

«Κάνετε ό,τι σας βολεύει σαν κυβέρνηση και όχι αυτό που βολεύει τη χώρα. Είναι μία προσπάθεια της κυβέρνησης για να μεταθέσει την κουβέντα μακριά από τα οικονομικά αδιέξοδα της χώρας. Μου θυμίζετε έναν βομβιστή που πριν φύγει από την εξουσία βάζει βόμβα στα θεμέλια του πολιτικού συστήματος. Η ΝΔ θα ορθώσουμε ένα τοίχος ευθύνης απέναντί σας. Δεν θα βρείτε τις 200 ψήφους και θα υποστείτε μία δεινή ήττα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ αποκάλυψε πως αν κερδίσει τις επόμενες εκλογές θα φέρει στη Βουλή νέο εκλογικό νόμο.

«Αμέσως μετά τις εκλογές που θα έχουμε κερδίσει εμείς θα ανοίξουμε τη συζήτηση για ένα νέο εκλογικό νόμο και εκεί θα επιδιώξουμε να πετύχουμε τις μέγιστες συγκλήσεις. Να συζητήσουμε τα θέματα των εκλογικών περιφερειών, να δώσουμε δυνατότητα συμμετοχής στους Έλληνες του εξωτερικού και φυσικά και την αναλογικότητα του μπόνους για το πρώτο κόμμα. Θα επιδιώξουμε τις συναινέσεις από την πρώτη μέρα που θα έρθουμε στην εξουσία και θα φέρουμε ένα σύγχρονο εκλογικό νόμο που θα αντιμετωπίζει τις παθογένειες. Ο νόμος που θα ψηφιστεί απόψε δεν θα εφαρμοστεί ποτέ. Το ίδιο μικρό καλάθι κρατάω και για την συνταγματική αναθεώρηση.  Κάνω έκκληση να μην αφήσουμε την ευκαιρία της αναθεώρησης να πάει χαμένη. Η κυβέρνηση σας σήμερα θα υποστεί μια μεγάλη πολιτική ήττα. Η απλή αναλογική δεν θα εφαρμοσθεί στις επόμενες εκλογές. Και αυτό δεν είναι μια νίκη της ΝΔ αλλά μια νίκη της χώρας η οποία χρειάζεται σταθερότητα και όχι ακυβερνησία. Χρειάζεται δημοκρατικές λύσεις. Αυτά χρειάζονται οι Έλληνες και εμείς εγγυόμαστε πως η επόμενη ημέρα για την χώρα θα είναι καλύτερη. Η επικίνδυνη περιπέτεια ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ πλησιάζει στο τέλος της», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.