Την πεποίθηση ότι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα πάρει διψήφιο ποσοστό εξέφρασε ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος μίλησε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν είναι Κεντροαριστερά, ούτε προοδευτικό κόμμα.

«Το δίλημμα είναι αν θα φτιαχτεί μία ουσιαστική μεγάλη παράταξη, η οποία θα ανταποκριθεί στα αιτήματα των πολιτών ή απλά θα είμαστε ένα μικρό κόμμα, το οποίο δεν θα παίζει ουσιαστικό ρόλο στις επόμενες εξελίξεις. Εγώ θεωρώ ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη -και θα το δείτε ό,τι κι αν γράφουν οι δημοσκοπήσεις- στις επόμενες εκλογές θα έχει διψήφιο ποσοστό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Για το «Ποτάμι» και τον διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη επισήμανε: «Έχω την άποψη ότι το Ποτάμι ανήκει στο προοδευτικό κέντρο, μου κάνει για συζήτηση και γι’ αυτό συζητάμε. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από ταμπέλες. Δεν πρέπει να βάζουμε ταμπέλες, απλώς όταν ο διάλογος βγάλει σε κάτι, τότε θα πρέπει να δούμε αν συμφωνούμε πολιτικά ή όχι όλοι μαζί. Ας περιμένουμε μέχρι τις 4 Ιουλίου, να τελειώσει αυτή η διαδικασία».

Σε ερώτηση, αν έχει θέση ο Γιώργος Παπανδρέου στον διάλογο για την Κεντραριστερά, ο κ. Κωνσταντινόπουλος απάντησε: «Δεν μπορούμε να μπούμε στη συζήτηση εφόσον ο κ. Παπανδρέου λέει ότι προϋπόθεση είναι στη συζήτηση να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Για μας ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι Κεντροαριστερά, δεν είναι προοδευτικό κόμμα».