«Η κυβέρνηση επιλύει τα προβλήματα με τον ηπιότερο τρόπο», «η κατάσταση στις πόλεις στο θέμα της ασφάλειας είναι πολύ καλύτερη», τόνισε την Τρίτη στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Αποκάλεσε δε μεμονωμένο πρόβλημα την τρίτη κατά σειρά επίθεση στην κατοικία του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, αναγνωρίζοντας πάντως ότι υπάρχουν προβλήματα. «Τα Εξάρχεια ήταν χώρος συσσώρευσης και εγκατάλειψης προβλημάτων επί 50 χρόνια όπως το κέντρο και η Δυτική Αττική, η ασφάλεια είναι πλέον πολύ καλύτερη», υποστήριξε.

Εντύπωση προκάλεσε και η επίθεση του υπουργού στην ομάδα Δέλτα την οποία κατάργησε. «Οι ομάδες Δέλτα καταργήθηκαν γιατί δεν ενεργούσαν σύμφωνα με τους κανόνες μιας οργανωμένης αστυνομίας ενός οργανωμένου κράτους και δεν υπήρξε αρνητικό αποτέλεσμα, ίσα – ίσα εδραιώθηκε η αντίληψη ότι το κράτος δεν έρχεται σε αντιπαράθεση με τον πολίτη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Γιατί το λένε; έχασαν τη θεσούλα τους;» είπε, σχολιάζοντας σχετικές αναφορές αστυνομικών στον σταθμό μας.

Παράλληλα, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για μικροπολιτικές σκοπιμότητες εξαιτίας των καταγγελιών του ότι τα γραφεία του είναι αφύλακτα.

«Το θέμα της τρομοκρατίας απασχολεί την Αστυνομία αλλά δεν είναι το κύριο θέμα της», πρόσθεσε ο Νίκος Τόσκας. Ευτυχώς στη χώρα μας, συνέχσε, που αυτές οι δραστηριότητες είναι μειωμένες παρότι βρισκόμαστε σε αυτό το γεωγραφικό σταυροδρόμι. Παράλληλα, διευκρίνισε πως έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφάλειας ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Δήλωσε ακόμη ότι επίσης ότι σήμερα 4.000 αστυνομικοί απασχολούνται ακόμη στη φύλαξη υψηλών προσώπων και θα μειωθούν στο μισό.

Προανήγγειλε επίσης της διενέργεια διαγωνισμού για την προμήθεια 4.000 περιπολικών και μοτοσικλετών.