Στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη βουλή αλλά και στο θέμα της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά αναφέρθηκε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος. Μιλώντας στον Real FM ο κ. Χρυσόγονος ανέφερε:

«Αυτό γίνεται διότι τα τελευταία 6 χρόνια η Ελλάδα είναι μία χώρα μειωμένης εθνικής κυριαρχίας και διότι πολλά πράγματα αναγκαζόμαστε να τα κάνουμε υπό την πίεση των δανειστών. Θα ήταν καλύτερα αν είχαμε τον χρόνο να προχωρήσουμε εκεί όπου θα έπρεπε να προχωρήσουμε στις βελτιώσεις που πρέπει. Δυστυχώς ο χρόνος δεν υπάρχει και είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε και πράγματα τα οποία δεν είναι τα καλύτερα και τα αποδοτικότερα αλλά δεν έχουμε πρακτικά τη δυνατότητα να αποκρούσουμε τις πιέσεις».

«Τα μέτρα είναι οδυνηρά, αλλά η περίπτωση της ρήξης με τους δανειστές θα ήταν ακόμη πιο οδυνηρή. Σε κάθε περίπτωση μέτρα τα οποία ψηφίζει η ελληνική βουλή μπορεί και να τα αναιρέσει με αντίθετο νόμο σε επόμενη φάση. Το ζήτημα όμως δεν είναι αυτό. Το ζήτημα είναι να μπορέσει να σταθεροποιηθεί η χώρα και για να σταθεροποιηθεί η χώρα πρέπει να περάσει σε τροχιά ανάπτυξης και πρέπει κυρίως να δείξει η κυβέρνηση ότι είναι πολύ πιο αποτελεσματική από τους προκατόχους της στους τομείς εκείνους που δεν εξαρτώνται από τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και που θα αναγκάζονταν να χειροκροτήσουν και οι δανειστές, όπως δηλαδή ιδίως στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.